Seçimin kaderini Erdoğan mı yoksa "rakibi" mi belirleyecek? MetrePOLL'de Özer Sencer yanıtlıyor.

"Yapılan ölçümde kararsızlar oransal dağıtımımızda Mansur Yavaş % 63 Mehmet Özhaseki'nin oyunu %36 bulduk. Yani nerdeyse 25 puan Mansur Yavaş öndeydi.

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

Seçim sonucunda Mansur Yavaş 51, Özhaseki 47 çıktı. Seçimden bir hafta önce yapılan ölçümde Mansur Bey 20 puan öndeyken seçim günü sadece 3 puan önde çıktı. Ama ilginç bir veri var elimizde. Seçim gecesi Ankara’daki sandık tutanaklarının sadece %55’i merkeze ulaşmıştı. Yüzde bulunamadı!  Yani sandıkların nerdeyse yüzde 40’ı sahipsizdi. Yani CHP ve Mansur’un adamı yoktu sandıklarda! Aradaki fark bi şekilde kayboldu.

Aynı şeyi İstanbul için bakalım.

İstanbul'da 31 bin sandık var o gece seçim gecesi 31 bin sandığın 31 bininin de ıslak imzalı seçim tutanağı Genel Merkez İstanbul'daki seçim merkezine ulaştı. Yani sahipsiz bir tek sandık yoktu. Bütün sandıklar sahipliydi. Ve bulduğumuz rakamları söyleyim size. Seçimden  10 gün önce 14-15 Haziran’da yapmışız bu ikinci seçimi söylüyorum.

Ekrem İmamoğlu'nun oyu 54,5, Binali Yıldırım'ın boyu 43,9 bulmuşuz araştırmada. 54,5’a 43,9. Seçimde ne çıktı biliyor musunuz? Ekrem İmamoğlu 54,2 Binali Yıldırım 44,9. Bütün sandıklar tam olarak güvenli bir şekilde seçim yapıldıysa bizim ölçümüz ile seçim sonucunu binde 3 hatayla bulduk. Ama Ankara’da 20 puana önceyken Mansur Yavaş sadece 3 puan önde çıktı. Buyurun seçimi kimin yapmasını istiyorsanız yapın….”

Editör: Kerim Öztürk