UDHB ARDAHAN isimli teknenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Özkürtün Belediye Başkanlığına devredilmesi kararına ilişkin yer alan haberler nedeniyle Ardahan Valiliği açıklama yaptı.

Ardahan Valiliği'nin açıklaması şu şekilde:

Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

       Bazı basın organlarında UDHB ARDAHAN isimli teknenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Özkürtün Belediye Başkanlığına devredilmesi kararına ilişkin yer alan haberler nedeniyle aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması gerekliliği hasıl olmuştur.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca UDHB Ardahan isimli teknenin, 2017 yılında Çıldır ilçemizin turizm potansiyelide göz önünde bulundurularak Ardahan İl Özel İdaresine tahsisi yapılmıştır.2018 yılında olumsuz hava şartlarına bağlı olarak oluşan dalgalar neticesinde söz konusu teknenin bağlı bulunduğu iskele yıkılmış olup, ardından iskelenin onarımının yapılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Bakanlığımızın bilgi talebi üzerine de iskelenin yıkılması nedeniyle söz konusu teknenin kullanılamadığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bildirilmiştir.

Bu defa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından UDHB ARDAHAN isimli teknenin Gümüşhane İli Özkürtün Belediye Başkanlığına devri ile ilgili iş ve işlemlere başlanılması Valiliğimize bildirilmiştir. Valiliğimizce ilgili teknenin ilimizde hizmete devam etmesi hususunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Bu itibarla UDHB ARDAHAN isimli teknenin devrine ilişkin tasarruf hakkı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait olup, Gümüşhane Özkürtün Belediye Başkanlığına devrinin istenmesi tesadüfidir. Sayın Valimizin Gümüşhaneli olması gerekçe gösterilerek özellikle bahsi geçen Belediye Başkanlığına devredildiği yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte, öne sürülen illiyet bağı gerçekle en küçük bir ilgisi olmayan yakıştırmadan ibarettir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: Kerim Öztürk