Gönen'de Beyköy Köprülü Kavşağı'nın yapımına başlandı Gönen'de Beyköy Köprülü Kavşağı'nın yapımına başlandı
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, bürokrasinin alt kademesinde çalışanların şahsi kaprislerden dolayı yatırımcının önünün tıkandığını belirterek, "Biz sizlerin hizmetkârlayız ancak, alt kademedeki bürokrasiyi, memurları buna ikna etmeye çalışıyoruz. Bazı memurlar, kaprisleri için yatırıma engel olabiliyor. Balıkesir'de bunları ortadan kaldıracağız. Yorulan, heyecanını yitiren memurları kenara çekeceğiz." şeklinde konuştu.

Gönen ilçesinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Turhan, Kaplıcalar Yıldız Otel’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyasıyla kahvaltıda biraraya geldi. Ayrıca ilçeye yapılacak 16 derslikli Mehmet Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin protokolünü imzaladı. Mehmet Efendi İmam Hatip Ortaokulu ve Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 8,5 dönüm alana yapılacak okulun protokol imza törenine Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve Dernek Başkanı Servet Bıyık da katıldı. Törende konuşan Turhan, eğitime yapılacak katkının önemine değinerek, "Balıkesir başta olmak üzere Gönen'de de çok iyi noktalara geleceğiz. Eğitimdeki başarımız, ülke olarak ekonomide, sanayide ve uluslararası camiada gücümüzü ve geleceğimizi belirleyecek." dedi.

'BALIKESİR EĞİTİMDE İLK ÜÇTE YER ALMALI'

Balıkesir’in eğitimde ilk üçte yer alması gerektiğini söyleyen Vali Turhan, "Türkiye’nin 2023 hedefinde Balıkesir sanayisi, turizmi, tarımı, hayvancılığı ve sağlık turizmiyle lokomotif il olmalı. Yatırımcı için en uygun şehir. Trakya ve İstanbul’un yatırımları, Bandırma-Gönen-Biga hattının bulunduğu bu bölgeye kayacak. Balıkesir çok büyüyecek. Sanayileşirken çevreyi korumamız gerekir, planlama buna göre yapılmalı." diye konuştu.

Başkan Yakar ise Gönen Belediyesi olarak ilçedeki bütün okulların çevre düzenlemesini yaptıklarını ve okul yapımı için ikinci kez protokol imzaladıklarını söyledi. Vali Turhan da yeni okulun bahçesine halı saha sözü verdi.

Editör: TE Bilisim