Ülkemize göç ettirilen ve gayri resmi idialara göre 8-9 milyon olduğu ifade edilen geçici koruma altındaki sığınmacılarla adeta  bir depo veya tampon coğrafyaya dönüştürülen Türkiyemiz, soyal, kültürel, ekonomik ve askeri sorunlarla krizlerle meşgul edilmekte. Sürüklenmekte olduğu Ortadoğunun kanlı coğrafyasına mahkum edilip, kendilerine muhtaç ve  bağımlı kılınmak istenmekte.

24 Temmuz 2002’de ABD’nin “BİN YILIN HESAPLAŞMASI” adıyla yaaptığı askeri tatbikatın hedefinin Türkiye olduğunu hatırlayacak olırsak, konu daha iyi anlaşılır.

ABD’nin, oluşturduğu BASRA-ORTADOĞU(Mısır-İsrail) – D.AKDENİZ (Kıbrıs-Girit)-AVRUPA koridoru ve YUNANİSTAN (DEDEAĞAÇ) – BULGARİSTAN – ROMANYA-KARADENİZ- GÜNEYDOĞU ve ORTA AVRUPA koridoruyla bölgede yeni bir yapı inşa etmekte olduğu görülmekte. Bu yeni düzende Türkiye’nin Balkanlar üzerindeki tarihten gelen sosyal-kültürel-askeri-ekonomik bağlarını da giderek etkisizleştirmek istenmektedir.

Rusya’nın  Ukrayna’ya saldırısı şimdilik hesapları ters yüz etmişse de gerçek niyetleri budur.

ABD ve AB’nin bilinçli ve planlı bir şekilde uluslararası ilişkilerde Yunan-Rum ikilisini desteklediğini görüyoruz. Bu çerçeveden yola çıkarsak,  ABD’nin Yunanistan’da kurduğu üslerin hedef ve maksadı daha iyi görülmekte.

ABD’nin Dedeağaç’taki silahlanma envanteri bazı şeyleri çok açık bir şekilde anlatıyor.

Haziran ayında 110 adet Black Hawk helikopter. 25 adet Apache helikopter. 10 Adet Chinook helikopter. 1800 askeri araç.  Temmuz ayında ise; ARC Endurance isimli kargo gemisiyle Texas Beaumont’tan 400 adet M1A2 Abrams Tank. M117 zırhlı araç. M2 A2 Zırhlı muharebe aracı. 20 Bin asker. Ayrıca bütün Ege Denizi’ni tarayacak radar sistemi kurdular. Helikopterleri Dedeağaç Dimokritos Havaalanı’na yerleştirdiler. Merkez hava üssü olarak bu havalimanı kullanılacak. Yunanistan, Girit, Güney Kıbrıs’tan İsrail’e kadar açık kalmayacak şekilde kanat oluşturup kuşatıyorlar. Dedeağaç ile birlikte Kavala, Selanik, Larisa, Stefanoviç, Girit üslerine de yığanak yapılıyor. Mart ayında Girit açıklarına gelen Eisenhower uçak gemisi, 22 savaş gemisi, denizaltılar ve beş binden fazla asker bu bölgede yerleşti. Fransa’dan 18 adet Rafele savaş uçağı alıyorlar. İlkini teslim aldılar.[1]

Fransa, Yunanistan’a gemi ve savaş uçağı hibe ediyor. Amerika Defender Europe 2021 tatbikatı bahanesiyle getirdiği birçok tank, helikopter, gemi ve zırhlı araçla birlikte silah ve mühimmat hibe ediyor(!)…

Peki Yunanistan nasıl silahlanıyor? Bu envantere de bakalım:

Midilli Adası’na: 1 Mekanize Tümeni , havaalanı ve savaş uçakları…

Limni Adası’na: 1 Mekanize Tugayı , havaalanı ve savaş uçakları…

Rodos Adası’na: 1 Mekanize Tugayı , havaalanı ve savaş uçakları…

İstanköy Adası’na: 1 Mekanize Tugayı , havaalanı ve savaş uçakları…

Sakız Adası’na: 1 Mekanize Tugayı , havaalanı ve savaş uçakları…

Sisam Adası’na: 1 Mekanize Tugayı…

Taşoz Adası’na: 1 Alay…

Semendirek Adası’na: Bir Alay…

Lipsi Adası’na: Bir Alay…

Kelemez Adası’na: 1 Alay, havaalanı ve savaş uçakları…

Kos Adası’na:  1 Alay, havaalanı ve savaş uçakları için lojistik ve mühimmat depoları…

Ahikerya Adası’na: 1 Alay. Eski havaalanı modernize edildi.

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

İleriye Adası’na: 1 Tabur…

Batnoz Adası’na: 1 Tabur…

İncirli Adası’na: 1 Alay, havaalanı, savaş uçakları ve Chinok helikopterler…

Kerpe Adası’na: 1 Alay, savaş uçakları…

Bozbaba Adası’na: 1 Tabur…

İspara Adası’na: 1 Tabur…

İstanbulya Adası’na: 1 Tabur…

Meis Adası’na: 1 Tabur…

Sömbeki Adası’na: 1 Tabur…

Küçük adalara da karakol seviyesinde askeri birlikler konuşlandırıldı.

Hesap ortada, değerli bilgilerinize….

Süheyl  ÇOBANOĞLU

Editör: Kerim Öztürk