Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 07 Kasım 2021'de Batman'da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Akşamında da, Batman-Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'nde, Türkiye'nin dörtbir yanından getirtilen AKP'li gençlerle bir mizansen içerisinde biraraya geldi.

Oradaki gençlerden Batmanlı bir kız öğrenci, sayın Erdoğan'a Kürtçe "Birez Serok Erdoğan, ser sera, ser çawa, te bi xer hati...(Sayın Başkan Erdoğan, baş üstüne, göz üstüne hoşgeldiniz...)" diye hitap ettikten sonra, Türkçe "eskiden evlerimizde bile konuşmaya korktuğumuz Kürtçe dilini şimdi özgürce konuşabiliyoruz. Bu sizin sayenizde oldu" dedi. (Bu söylediği doğru değil. Çünkü, 12 Eylül 1980 darbesiyle konulan 'Kürtçe yasağı' , Ocak-1991'de kaldırılmıştı).

Ardından da, sayın Erdoğan'ın yanına giderek elindeki Kültür Bakanlığının Kürtçe/Türkçe yayınladığı Kürtçü mütefekkir Ahmed -i Hani'nin 'Mem u Zin' kitabını imzalattı.

Toplantıya katılan diğer öğrenciler de toplantı boyunca, Sayın Erdoğan'a çanak sorular sordular, Erdoğan'ı ve AKP'yi öven, muhalefet partilerini yeren görüşlerde bulundular.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Diyarbakır/Kayapınar Belediyesi müzik topluluğu da Türkçe ve Kürtçe bir konser verdi. Konserde Kürtçe okunan parçalardan biri de "Batmane Batmane " türküsü oldu. Türkünün aslında/içinde, "Batman; Kürtlerin Batmanı'dır, Kürtlerin petrolüdür, Kürdistan'ın gülüdür" ibareleri geçmektedir. Ancak, bu türkü sayın Erdoğan'ın huzurunda koro tarafından Kürtçe okunduğunda, bu ibareler türküden çıkartılarak okundu. Sayın Erdoğan da içeriğini bilmediği bu türküye eliyle tempo tutarak eşlik etti. Bu görüntüler, naklen TRT dahil bütün özel TV kanalları ve sosyal medyada da yayınlandı.

Ancak, kısa bir müddet sonra, "Batmane Batmane" türküsünün okunduğu ve Erdoğan'ın buna eşlik ettiği kısma ait görüntüler sosyal medyadan silindi, kaldırıldı! Eğer o görüntüde olanlar doğru idiyse neden kaldırıldı.? Yanlış idiyse neden yapıldı? Sayın Cumhurbaşkanı'nın huzurunda bu ideolojik türkü neden okutuldu?

Sayın Erdoğan'ın huzurunda okunan bu ideolojik türkünün okunduğu yere/kütüphaneye ismi verilmiş olan Şenay Aybüke Yalçın aziz bir şehidimizdir. Öğretmen olarak görev yaptığı Batman/Kozluk'ta 09 Haziran 2017'de PKK terör örgütünün yaptığı bir saldırı sonucunda 23 yaşında şehit oldu.

Bu türkünün tamamı Kürtçe /Türkçe söz ve müzik olarak aşağıda görülmektedir.

Bu ideolojik türkü; 1980 öncesinde, DDKD ( Devrimci Demokratik Kültür Derneği), Kawa, Rızgari gibi Maocu Kürtçü örgütlerin okuduğu marşlarından bir tanesi idi. Halen de Kürtçüler tarafından büyük bir coşkuyla okunmaktadır.

İdeolojik mahiyette olmamak kaydıyla Kürtçe türkülerin, konuşmaların, zılgıtların yer aldığı bu tür gençlik toplantılarını, sayın Cumhurbaşkanı, Kürt kardeşlerimizin yoğun olduğu Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Adana'da, Mersin'de, Antalya'da, Kocaeli'de, Bursa'da da yaparsa mesele yok. Bu kaynaşmaya, bütünleşmeye, gönül seferberliğine katkı sağlar.

Ancak, buralarda ve benzer yerlerde yapılmayıp sadece Doğu ve Güneydoğu'da, Batman'da yapıldığı gibi yapılırsa, o zaman istemeyerek Kürtçülüğe katkı sağlanır.

Bölücüler de bunu istismar ederek, "Kürtçe bizim özgün dilimizdir, biz Türk Milletinden ayrı bir Kürt Milletiyiz, bu bölge de biz Kürtlerin yaşadığı Kürdistan'dır" diye iddiada bulunurlar ve bulunmaktadırlar. Bundan da HDP dolayısıyla PKK istifade eder.

Bu yüzden bu tür gençlik toplantıları, siyasi şova dönüştürülmeden, dikkatle yeri, zamanı ve muhtevası milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak şekilde organize edilmelidir.

Batman e Batman e türküsü

https://youtu.be/ArUsAqUMLbs

Edip TEKKOL

Editör: Kerim Öztürk