FATSA’ya Komünist Terzi Fikri üzerinden romantik sosyalist güzellemeler yapanlar ile “ayaklarının altına aldığı Milliyetçiliğe”, FATSA’lı Komünist Tezi Fikri üzerinden oy avcılığı için vatan haini diyenler arasında Türk Milliyetçilerine ve Türk Milliyetçiliğine karşı ve hatta düşman oluşları arasında hiç fark yoktur !..

Bu durumlarda “Düşmanlarımızın düşmanı, dostumuzdur” kuralı işlemez.

Her iki fikir ve ideolojide Türk Milliyetçiliğine karşı ve düşmandır !..

Gelelim FATSA’ya !..

NATO’nun SSCB’ye  ( Rusya ) karşı Türkiye üzerinden savunma stratejisini bilmeden FATSA-SİVAS-İSKENDERUN hattında ki komünist terör ve kurtarılmış bölge (komün) olaylarını anlamak zordur.

NATO, BATI dünyasının bir RUS saldırısına karşı Türkiye’nin yapacağı savaşı “üç yayala-savunma hattı) “ stratejisi üzerine kurmuştu.

Ruslar, Kars-Ardahan sınırından kara unsurları ile girince Türkiye Bayburt-Erzurum-Elazığ hattına çekilerek güçlü bir savunma hattı oluşturacaktı.
Bu cephenin çökmesi durumunda: Türkiye ve Nato güçleri FATSA-SİVAS-İSKENDERUN hattına çekilecek ve yeni bir savunma cephesi kurulacaktı.
Bu cephenin çökmesi halinde ise Türkiye ve NATO güçleri KÜTAHYA-UŞAK-DENİZLİ ( Anadolu eşiği) hattına çekilecekti.
Ve bu cephede düşünce tüm ordu güçleri düzenli cephe savaşını sonlandıracak ve çete savaşlarına yani gerilla şeklinde  yıpratma savaşlarına başlayacaktı.
Bu plan eğer işlerse ABD ve BATI’ya  nükleer savaş öncesi, 1 evet yazı ile “bir” hafta kazandıracaktık !..

Yani NATO planlarında TÜRKİYE “hür (!) BATI dünyası” için tam bir kurbanlık koyun idi.
O gün devletimiz, NATO üyesi olarak bu planın uygulanmasından sorumlu idi.

İşte RUSYA ve onun Türkiye’de ki uşakları kominist örgütler, bu askeri planın tam ortasındaki cepheyi yani FATSA-SİVAS-İSKENDERUN hattını zayıflatıp, NATO’nun “ Üç
Yayla” savuna stratejisini tam ortadan koparmak için özellikle bu hat üzerinde ki  şehir, kasaba ve kırsalda yoğun kominist faaliyetler ve örgütlenmeler, dolayısı ile eylemler içinde oldu.

FATSA bu faaliyetlerin Karadeniz’e  açılan ve Rusya’nın deniz üzerinden kolay ulaşacağı bir noktada olduğu için, 1978-1980 arası Türkiye’deki Rusçu komünist çeteler tüm güçleri ile Fatsa’ya yüklendiler ve belediye seçimlerinde sandıkları silahlı terörle baskı altına alıp, Belediye Başkanlığını güya demokratik (!) yolla ele geçirdiler.
Terzi Fikri bu operasyonların çete lideri idi.
Aynı terör unsurları mevcut yasaları bir kenara iterek güya halk oylaması (mahalle komiteleri) ile FATSA’da 1839 Paris komünü benzeri bir yönetim şeklini ve uygulamasını başlattılar. Ve bu terörle birlikte uygulamaları Sivas’a kadar giden yol üzerinde Gölköy, Mesudiye, Reşadiye, Suşehri ile Çamaş, Korgan ve Gürgen tepeyi içine alan bir alana yaymak üzere yoğun çalışma ve planlar yaptılar.
Hedef öncelikle NATO planlarına karşı bir taktik  ve sonrasında da eğer tüm Türkiye’de başlayacak bir komünist devrim ve sonrasında başlayacak iç kavgada, kurulmuş olan bu FATSA komününün sözde bağımsız halk komitelerinin çağrısı üzerine RUS birliklerinin FATSA üzerinden Türkiye’yi işgalinin yolunu açmaktı.

İşte bu plan için komünist çeteler halkı sindireme eylemlerine başladılar.
54 ülküdaşımızı şehit ettiler.
Bunların içinde masum iki kız kardeş vardı ki yürekler dayanmaz : Beyhan KUZU ve Reyhan KUZU. Biri 12, diğeri 13 yaşındaydı.

Terzi Fikriye romantik sosyalist  güzellemeler yapan yazar çizer takımından birisi de Karslı Deniz Zeyrek !..
Kars’ı Ruslara teslim ettikten sonra FATSA hattını çökertecek cephe gerisi Komünist terörün çete başı Terzi Fikriye methiyeler düzüyor. Bu olayları bilerek yazdığını kabul edersek o zaman tam bir satılmış demek lazım. Yok bilmeden yazdı ise de algıya teslim olmuş bir cahil olur.

Erdoğan’a gelince !..
Boşver bu işleri ağam, 
54 Ülkücü Fatsada şehit olup, Fatiha bilmeyen (!), Besmeleden habersiz (!) ülkücüler Fatsa sokaklarını canları kanları pahasına, NATO planlarından habersiz vatan sevgisi ile savunurken, sizler bu kominist çetelerin o günkü hamisi CHP  ile koalisyon yapıyordunuz. 

Şu Milliyetçilik işlerini siz en iyisi yine gerçek temsilcilerine bırakın da  herkes bildiği ve gerçekten inandığı mücadeleyi hakkıyla gereği gibi yapsın.

Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

Bu vesile ile Fatsalı ve  tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun !..
Yaşayan gazilerine selam olsun !..

Hakkı Şafak Ses/ 03 Ağustos 2022

Editör: Kerim Öztürk