Erzincan İliç’te yüzde 80’i Amerikalıların, yüzde 20’si de Çalık Grubu’nun olan altın madenin çevreye verdiği zarara ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atılmıştı.

Allah, “Aklını kullan” diyor biz hangi İslam'ın davasındayız? Allah, “Aklını kullan” diyor biz hangi İslam'ın davasındayız?

Emekli makinist Sedat Cezayiroğlu, siyanürün kullanıldığı sahada yaklaşık bir aydır sızıntı yaşandığını söylemişti.

Veryansın Tv, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün sızıntı iddiasının araştırılması için bölgeye ekip gönderdiğini haberleştirmişti.

Sızıntı iddialarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

featured

‘BAKANLIK YAPILAN ÇALIŞMALARIN SONUCUNU AÇIKLAMALI’

Veryansın Tv’ye konuşan Cezayiroğlu, bakanlık ekiplerinin bölgeye geldiğini, sızıntı yaşandığı belirtilen siyanür havuzunda inceleme yaptığını söyledi.

Söz konusu alanda şu anda çalışmaların durdurulduğunu belirten Cezayiroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Yaptığım şikayet sonucu dün akşam siyanür havuzunun patladığı alanda çalışma durduruldu. Şu anda inceleme yapılıyor. İncelemelerin sonucunu Bakanlık tüm Türk Milleti ile paylaşmalıdır. Bu işin peşini bırakmayacağız, takip edeceğiz.

Daha önce yol değişim iznine uymadıkları için, kaçak çalıştıkları için suç duyurusunda bulundum. 25 milyon ceza kesildi. 1,5 ay sonra cezayı iptal ettirdiler. Artık bu konu kamuoyunun gündemindedir.  Bu yüzden Bakanlık yapılan çalışmaların sonucunu 84 milyona açıklamalıdır.”

Editör: Kerim Öztürk