Gümüşhaneliler İstanbul Ümraniye (GÜYAD) Gümüşhane Yardımlaşma Derneği iftarında bir araya geldi. Yoğun ve seçkin davetlilerin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İftara, GÜSİAD başkanı Yüksel Yalçın, onursal başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, Prof. Dr. Yusuf Devran, Ümraniye Esnaf Odası başkanı Mehmet Özdil, Şöförler Esnaf Odası başkanı Nezih Mert’in yanı sıra birçok mahalle muhtarı, Sultanbeyli, Sarıyer, Bağcılar vb. birçok il derneği ve köy dernek başkan ve yöneticilerinin ve seçkin davetlilerin katıldı.

İftar yemeğinin en önemli konusu Gümüşhane ilinin uğradığı sınır değişikliği haksızlığı oldu. Şehrin sakinleri ve gurbetteki Gümüşhaneliler son derece üzgün bunu hak etmediklerini, haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar.

Bu konunun ısrarlı takipçisi olacaklarını davalarından asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden konuşmacılar birlik, beraberlik sözü verdiler. Yaşanan süreçte yapılması gerekenleri istişare ederek yol haritası çizdiler. Haksız, hukuksuz kararla sürekli küçültülen şehrin yüz ölçümünün oldubittilerle nüfuzla değişmesinin asla kabul edilemez olduğu konusunda herkes hem fikir.

Bu sorun çözülmedikçe her türlü meşru mücadeleyi sonuna kadar verme sözü verilerek kamuoyunu sürekli bilgilendirme sözü verdiler.

Biz de Haberalp haber sitesi olarak programa katılarak nabzı tuttuk.

Bu güzel program için dernek başkanı Tahsin Söğüt beye ve dernek yöneticilerine konukseverlikleri için teşekkür ederiz.

Hemşerilerimizin Gümüşhane’nin sınırlarının küçültülmesine gösterdikleri duyarlılığa şehre sahip çıkmalarına gönülden teşekkür ederiz.

Bu toplantıların ülkenin her tarafında tertip edilerek memleketlerine sahip çıkan Gümüşhanelilere toplumun her kesiminden destek yağıyor.

Haberalp Haber Merkezi

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Editör: Kerim Öztürk