1) Hatay İlimiz Lozan’da Türkiye toprağına dahil değildir. Suriye haritalarında hala Suriye’ye dahil gösterilir. 
2) Hatay Doğu Akdeniz’i çevreleyen tek ilimizdir. Birkaç Hatay büyüklüğünde deniz alanına sahiptir. Doğu Akdeniz’deki karasuları, kıta sahanlığı ve 200 mil münhasır ekonomik bölge alan mavi vatan Hatay toprağı nedeniyle Türkiye egemenliğindedir.Yani Hatay sadece 5403 kilometre topraktan ibaret değildir. Doğu Akdeniz’deki KALEMİZDİR. 
3) 13.Ağustos.1938’de Hatay Cumhuriyeti kuruldu, Atatürk öldükten sonra 30.Haziran.1939’da Türkiye’ye katılma kararı aldı ve 23.Temmuz1939’da TBMM’de onaylanarak Türkiye’ye katıldı. 4)Atamız; Hatay’ın Türkiye’ye katıldığını göremeden ölmüştür. AKP, bugünlerde, Hatay B. Belediye Başkanı  Lütfü SAVAŞ’ savaş ilan ederek; intikam peşinde koşmakta, Atatürk’ün kemiklerini bir kez daha sızlatmaktadır. 
Ey milliyetçiler uyanın, vatan bütünlüğünü savunan, bu Ülke’de ceza mahkemesinde yargılanıyor. Siz de yurtsever Lütfü Savaş’ı bırakıp AKP’den yana politika yapıyorsunuz. Bunun bedeli çok ağırdır, gelin dönün, Hatay’ın elimizden kayıp gitmesine engel olalım.
4) Hatay’a 800. 000 bin Suriyeli Arap göçmen yerleştirip besliyoruz, demografisi değişti. Risk büyük; göçmenler belediye başkanlığını ele geçirebilirler diyen vatansever mahkemeye veriliyor. Yarın fırsatını bulup, onlar halk oylaması yapılmasını isterse ne yapacağız? Kerkük ve Musul’daki haklarımızı da aynı şekilde aymazlığımızla kaybettik. 
CHP’ye küfredeceğinize; bastırın önlem alınsın, Suriye’ye gönderemediğiniz göçmenlerin diğer illerimize naklini sağlayın, bunu da mı  yapamıyorsunuz?
5) Yukarıda anlattım; Hatay yalnızca 5403 m2 topraktan ibaret değil, Karasuları, Kıta Sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge Deniz alanları ile Doğu Akdeniz’deki KALEMİZDİR. Uyanalım, günlük, kısır politikalara Ülkemizi ve Hatay’ı kurban etmeyelim. 
Saygılarımla,

Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti


Av. Enver Arsal YILDIRIM  Emekli Denizcilik Müsteşarı

Editör: Kerim Öztürk