Bir sonraki filmi, Uyuyan Güzel'in Disney tarafından yeniden uyarlanmış hâli ‘Maleficent’ olan Jolie, 2012 listesinde üçüncü sıradaydı.

Silver Linings Playbook (Umut Işığım) adlı filmdeki rolüyle Oscar kazanan Jennifer Lawrence ikinci sırada yer aldı.

Büyük başarı kazanan Hunger Games (Açlık Oyunları) filmindeki rolü de Lawrence’a 26 milyon dolarlık kazanca ulaşmasında yardımcı oldu.

İBRAHİM TATLISES'İN REZA ZARRAB SEVGİSİ. İBRAHİM TATLISES'İN REZA ZARRAB SEVGİSİ.

Listede ilk üçü tamamlayan isim ise Twilight (Alacakaranlık) serisinin oyuncusu Kristen Stewart oldu. Stewart'ın bu yılki kazancı 22 milyon dolar

 Forbes bu listeyi oluşturmak için, sinema dünyasının önde gelen isimleriyle, yapımcılar ve yöneticilerle görüşmeler yapıp sanatçıların 2012 Haziran'ından 2013 Haziran'ına kadar elde ettikleri kazancın bir tahminini yapıyor.

Forbes'Un internet sitesine göre, Hunger Games'deki rolü için 1 milyon doların altında bir ücret alan Jennifer Lawrence'a Lionsgate şirketi, serinin ikinci filmi Catching Fire için daha yüksek bir ödeme yaptı.

Forbes listesinin dördüncü sırasını, 20 milyon dolarlık geliriyle, yeni filmi We're the Millers gelecek hafta Amerika Birleşik Devletleri' nde gösterime girecek olan Jennifer Aniston aldı.

The Amazing Spider-Man (İnanılmaz Örümcek Adam) filminde, gerçek hayattaki erkek arkadaşı Andrew Garfield'la birlikte rol alan Emma Stone’un 16 milyon dolarlık geliri, oyuncuyu listenin beşinci sırasına yerleştirdi.

Altıncı sırayı 15 milyon dolarla Charlize Theron alırken, geçen yılki sıralamada üçüncü olan Sandra Bullock, 14 milyon dolarlık tahminî geliriyle bu yıl yedinci sıraya geriledi.

Yedinci sırayı paylaşan bir diğer isim ise yine 14 milyon dolarla Natalie Portman oldu. Geçen yıl altıncı sıradaki Julia Roberts 11 milyon dolarla bu yıl dokuzuncu sıraya geriledi. Listenin yeni ismi Mila Kunis, 11 milyon dolarlık geliriyle Julia Roberts’la birlikte dokuzuncu sırayı paylaştı.

Editör: TE Bilisim