Bir serzenişte bulunmak istiyorum ve kınıyorum...

Malum 11 Haziran'da kurucusu olduğum Türk Dünyası Platformu tarafından tertiplenen dünyaca tanınan Hilmi Şahballı ve Bünyamin Aksungur ozanlarımızın sahne aldığı Bayrampaşa da ilk kez gerçekleşen ''Türk Dünyası Birlik Şöleni'' düzenlenmiştir.

Cumhurbaşkanımızın bile önünü açtığı ve destek verdiği bu projeye gölge düşürüldüğü gözlenmiştir. Neden derseniz?

O gün hava muhalefeti gözükmesi, yağmur yağacak bahanesiyle başta belediye riyaseti olmak üzere siyasi partilerden BBP İl Başkan yardımcısı B. Paşa, Eyüp, Çekmece, ilçe başkanları ve MHP Eyüp Sultan ilçe başkanı yardımcısı dışında hiç bir siyasiler duyarlılık göstermeyerek iştirak etmediği, bunun yanı sıra, İYİ parti ve CHP belediye meclis üyelerinden sadece iki kişinin katıldığı ayrıca 11 mahalle muhtarından tek bir muhtarın bile gelmediği yöresel derneklerden de yine sadece BSTRB dışında hiç bir siyasi ve stk temsilcisinin teveccüh göstermemesi bizleri derinden üzmüştür.

Gerçek mazereti olanları elbette tenzih ederiz ancak, takiye edenleri de es geçemeyiz elbet. Böylelikle Bayrampaşa'da bir kez daha bir tecrübe edindik ve Türk Dünyasına gerçek ilgi gösterenlerle göstermeyenleri öğrendik.

Bu konuyu başta Cumhurbaşkanımız dahil tüm siyasi ve stk liderlerine duyuracağımızı da hatırlatmak isteriz.

Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...

Bu vesileyle mini bütçe ile çok zor şartlarda gönüllü olarak organize ettiğimiz ve sahipsiz bırakıldığımız bu anlamlı programımıza katılan gerçek Türk Dünyası sevdalılarına cani gönülden teşekkür ederiz.

(Yılmaz Birinci/ Türk Dünyası Platformu temsilcisi)

Editör: Kerim Öztürk