YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı

Emperyalist ülkeler, toplumların savunma mekanizmalarını kırmak için, bir çok  zayıflatma  takdikleri geliştirmişlerdir. Bu tür aşındırma  ve içten yıkma,  faaliyetlerine genel olarak " beşinci kol " faaliyeti denir.  
Beşinci kol, faaliyetleri;   fiilî müdahale ile ele geçirilmesi mümkün olmayan  bir kitleyi, ya da devleti, propaganda, casusluk, dezenfarmasyon (yalan haber) ,sabotaj veya  terör yoluyla manevi etkiye maruz bırakarak   savunmasız  hale getirme biçimidir.
Bu faaliyetlerde,    yazılı, görsel  ve sosyal medyanın tüm unsurları   provakatif maksatlarla kullanıldığı gibi ,  biat kültürünün hakim olduğu  cemaat, tarikat , ve  her türlü  sivil toplum örgütlerinede yer verilir.
Aşındırma  taktiklerinin en revaçta olanı  "Salam takdiğidir."  Bilindiği   gibi  salam , büyük lokmalar kesilerek  değil.! Çok ince dilimler halinde  kesilerek, dilim dilim  tüketilir.! Yani hedef alınan ülke veya  toplumlara saldırırken  tepkiyle karşılaşılması muhtemel olan ,   büyük değerlere direk olarak  saldırmak yerine , küçük  değerleri erozyona uğratmakla   işe başlanır. 
Ufak ufak üretilen yalan yanlış haber,   eylem , söylem ve görsellerle  aşındırılmaya başlanan  değerler,  her küçük eylemle  İnce dilimler halinde bitirilen salam misali,   ortadan kaldırılırken,    Bir zamanlar  dokunulması  imkansız  zannedilen kıymetlerin ,  yavaş yavaş  kaybolduğuna  ve  toplumların  kabul etmesinin  münkün olmadığı sanılan   tabuların  teker teker  yıkılmasına    şahit olursunuz.
Günümüzde yaşadığımız bu gerçekliği başka bir örnekle dikkatinize sunacak olursam; Kurbağayı kaynar kazana atarsanız, can acısının verdiği refleksle kendini suyun dışına atar. Oysa, önce kazana atıp sonra suyu ısıtmaya başlarsanız, yavaş  yavaş ısınan suda kendini bekleyen sonu algılayamaz.!  sıcağı hissettiği zaman ise artık  çok geç , yani! pişmiş  olur.!   Onu yavaş yavaş, alıştıra alıştıra   pişirenlerin sofrasına  güzel bir menü olduğunun farkına bile varmadan  ruhunu teslim eder.
 Yukarda vermiş olduğum iki örneği  okuduktan sonra   kafamızı iki elimizin arasına alıp, sözümüzü kulaktan gözünü budaktan esirgemediğimiz  , idealist ülküler peşinde koştuğumuz günlerdeki gibi fikir ve değerlere hala sahipmiyiz ! yoksa, bizde'mi farkında olmadan   kabul edilmesi mümkün olmayan   eylem ve söylemlere karşı yavaş yavaş  duyarsızlaştırıldık ,kabul eder konuma  getirildik.! Bu gerçeği öğrenmek için, kendimizi   mihenk taşına vurmaya  ne dersiniz .?
AŞAĞIDAKİ HER SORUYA VERDİĞİNİZ CEVABI  MİHENK TAŞINA ATTIĞINIZ BİR ÇİZİK OLARAK  DEĞERLENDİREREK , KENDİ AYARINIZI  KENDİNİZ TESBİT EDİN.!
-  Size yıllar evvel biri; PKK terör örgütünün siyasi uzantısının  genel başkanına özgürlük  isteyen ,içerde suçsuz yere yattığını iddia eden, hatta onu kahvaltıya davet eden  bir genelbaşkanın partisine oy verip  onu fütursuzca  savunacaksınız.! deseydi;   nasıl tepki gösterirdiniz ?
-  Şehit bacısına dünya'nın  en aşalık küfrünü  yapan bir milletvekilini partiden ihraç etmek yerine;   baştacı yapan,  genelbaşkanı, bu vekili, bu partiyi  en hafif tabirle  eleştirmek yerine; hiç utanmadan, arlanmadan  savunabileceğiniz hiç aklınıza gelirmiydi ?
-  Her taşın altından, Türkiye'nin karşısına çıkan, Tescilli Türkiye düşmanı Amerika birleşik devletleri'nin  büyük elçisiyle, ayda dört kere kapalı kapılar ardında, içeliği  " muamma"  toplantılar yapan genelbaşkanı ve partisini   "eleştirmek yerine ; Amerika birleşik devletlerinin  binmeyeceği eşeğin önüne bir tutam ot atmadığı gerçeğini  görmezden gelecek kadar geniş vurdum duymaz  olabileceğizi hiç düşünürmüydünüz.?
-  Hele hele meclis kürsüsünden PKK nın siyasi uzantısı HDP li  vekilin "heyy!  size söylüyorum İYİ  partililer, bu gün  o sıralarda otururyorsanız bizim sayemizde HDP'ye destek ve gönül verdiği bilinen (pkk)'lerin  sayesinde orada  oturuyorsunuz!  Konuştuğunuz lafı bilin, ayağınızı denk alın!" diye aşalayıcı bir ayar çeken, HDP'li vekile çıt bile çıkaramayan İP lilerin o hali; "BU GÜN BORÇ ALAN YARIN EMİR ALIR "Atasözünü size hatırlatmadımı?  Bu rezillik daha ortadayken, şimdiden HDP ile  2023 seçimleri için  açık veya örtülü ittifak içerisinde olanların iktidara gelebilmek için  bölücü örgütle aynı kulvarda olan bir siyasi konsorsiyumu destekleyeceğiniz  aklınıza gelirmiydi? 
-  6+1 formülüyle saklanmaya çalışılan  masanın altındaki ana taşıyıcı HDP=PKK yı  artık  aptalların bile bidiği gördüğü   idrak ettiği  ortadayken.  ( CHP.İP.HDP=pkk.DEVA.SP.GELECEK.DP. )Yıkımda birlik, Millet ittifakına vereceğiniz oyla   PKK nın devletin   icra makamlarında  bakanlıklar alarak  Türkiyeyi bölmek   için politikalar oluşturmasına   destek olacağınızı bundan   20 yıl önce biri size  söyleseydi , hakaret olarak kabul edip  dövmeye kalkmazmıydınız  ?  
-  Vereceğiniz , oyla bir gün; Türkiye düşmanı ülke ve devlet adamlarıyla    ABD, Joe BAYDIN, FRANSA Emmanuel Macron , İNGİLTERE Boris Johnson  YUNANİSTAN Kiriakos Miçotakis ,le ve aynı zamanda terör örgütü  başları  Cemil  BAYIK ,Murat KARAYILAN ,Duran KALKAN  ,Feytullah GÜLEN  le  aynı kulvarda   olacağınızı  hiç hayal etmişmiydiniz?   
-   Evet.! 15 temmuz 2016 dan evvel AKP nin  ülke yönetiminde bir çok hata yaptığını gözardı etmeyip  altını kalın çizgilerle çizdikten sonra , bozuk plak gibi oraya takılıp kalmayarak ,MHP ve BBP ile   Cumhur ittifakını kurduktan sonra  90 derece yön değiştirip "bir zamanlar sıcak ilişkiler içinde  olduğu  ABD, AB   PKK ,FETO ye karşı  yurt içinde ve yurt dışında amansız bir mücadeleye  girerek denizde, karada, havada her platformda  Türkiye'nin milli çıkarlarını savunurken ,   savunma sanayide zincirleri kırıp yerli ve millilik oranını %20 lerden %80 lere çıkararak  kendi helikopterini , uçağını,  füzesini ,otomobilini,  üreten teknolojik gelişimini başarıyla gerçekleştirerek tarih yazan , 50 senedir bir arpa boyu mesafe katedilemeyen  terörle mücadelede,  terörün nefesini kesen ,  pkk terör örgütünü  yurt içinde bitiren,  hatta SURİYE,IRAK   sınırlarımız boyunca adım atamaz hale  getiren , aynı zamanda  DEPREM. YANGIN,SEL. SALGIN HASTALIK  (pandemi)  gibi bir çok doğal felaketle başarıyla başeden   cumhur ittifakının'da hakkını teslim etmek gerekir diye düşünüyorum.  Başta pandemiyle başlayıp  küresel enerji kriziyle  devam ederken,  Rus Ukrayna savaşıyla doruğa çıkan , küresel ekonik krizin  tüm dünyayı olduğu gibi ,Türkiye yide olumsuz  etkilemesi kaçınılmazdı .Şu an bütün  Türk vatandaşlarının   büyük ekonomik sıkıntı içinde olduklarını dile getirmelerine rağmen    YIKIMDA BİRLİK KONSORSİYOMU "Millet ittifakını" umut olarak görmeyerek  , yine bu sorunu şimdiye kadar olduğu gibi CUMHUR İTTİFAKININ ÇÖZECEĞİ İNANCININ HAKİM OLMASININ SEBEBİNİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ ? Hani derler ya! " yaptıklarınız yapacaklarınızın delilidir."  Ekonomi bu gün düzeltilemezse yarın düzeltilir,yarın olmazsa öteki gün . 
Ama !  ekonomisini   düzeltebilmeniz için,  ilk önce  ELİNİZDE  BÖLÜNÜP PARÇALANMAMIŞ YEKPARE  BİR ÜLKE OLMASI GEREKİR.!  İKTİDARI ELE GEÇİREBİLMEK İÇİN , BU VATANDAN  TOPRAK KOPARMAK AMACIYLA KURULMUŞ   PKK TERÖR ÖRGÜTÜYLE , GİZLİ VEYA AÇIK  İTTİFAK YAPANLARIN  BU ÜLKEYİ   TEK PARÇA BÖLÜNMEMİŞ BİR VATAN OLARAK YAŞATMA ARZULARI OLMADIĞI GÜN GİBİ ORTADAYKEN;  BU YEDİKOCALI HÜRMÜZDEN TÜRKİYEYİ YÖNETMESİNİ ,  EKONOMİYİ DÜZELMESİNİ BEKLEMEK İÇİN   YUKARDA HİKAYESİNİ ANLATTIĞIM KURBAĞADAN FARKSIZ   KONUMDA OLMAK GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. 
A. Erhan YILDIRIM. (motokurt)

Editör: Kerim Öztürk