Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu Ayvalık, Edremit, Balıkesir hattında başarılı mitingler yaptı. Halkın ilgisi üst düzeydeydi. Ancak Kemal Bey’in kulağına ulaşmadığını sandığımız kimi eleştiriler de var ki... Onları duyurmak bizim görevimiz...
Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta Oray Eğin’le konuşurken “Kendimi tam bir Türkiyeli olarak görüyorum” demişti. Bu laf arasında geçen bir cümle miydi? Yoksa parti çizgisinde ciddi bir sapmanın işareti mi?
CHP’de yeni bir Kürt raporu hazırlamak üzere komisyon kurulmuş. Bu komisyonun üyelerinden Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl’e “Türkiyelilik” vurgusu soruluyor. Cumhuriyet’te Türay Köse’nin sorusuna Tekin Bingöl şu yanıtı veriyor:
“Türkiyeli olmak kimseyi rahatsız etmemeli... Hangi etnik kimliğe sahip olursak olalım hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız...”
Anlaşılıyor ki Türkiyelilik çok da tesadüfen sarf edilmiş bir sözcük değil. Bir temel çizgi değişikliğinin işareti...
CHP’den bir dostumuz dün dedi ki:
- Anayasamız “Türk” sözcüğünü ırk değil, millet adı olarak ortaya koymuştur. O yüzden herkesin kendisini Türk olarak adlandırmasının sakıncası yoktur. Türk sıfatı Kürtleri dışlamaz. Ama PKK ve radikal Kürtçüler bunu mesele yapmıştır. Türkiyelilik bugüne dek onların vurgusu oldu. Şimdi Kürtlere şirin görünmek için Türklüğümüzden vaz mı geçeceğiz? Adımızı mı değiştireceğiz? Üstelik bu sıfata Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bugüne dek hiç itirazda bulunmamıştır. Şimdi ne değişti?
* Melih Aşık / Milliyet
İşin Aslı Türkü silmeye ikna olanlara Türkiye’yi bile sildirirler Sarı öküz hikayesi sanki tamda bunun İçin yazılmıştır evet Merhum Oktay Sinanoğlu Türk ve Türkçe giderse Türkiye gider. tüm gizli açık etnik özürlü taşeronlara hala Milli kimliği içselleştiremeyen görevli yada cahil zavallılara duyurulur herkes etnik kimliği ile gurur duysun Allah’a şükretsin ama milli kimliğe sadakat namus borcumuz şehitlere sadakat ve vefamızdır Türk giderse hiç Kürt Roman Arap kalırmı?

Editör: Kerim Öztürk