MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, zamları ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştirmiş ve partisi tarafından “parti politikalarına aykırı açıklamalar yaptığı" gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişti.

‘İHRAÇ’
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Baki Ersoy’un Parti üyeliğinden “kesin çıkarma cezası” ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLEBİLİR
Disiplin kuruluna sev edilen Baki Ersoy hakkında yeni bir gelişme yaşandı. MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Baki Ersoy'un parti üyeliğinden “kesin çıkarma cezası” ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Öztürk, şu ifadelere yer verdi:

‘KESİN ÇIKARMA CEZASI’
*Halen Kayseri İli Kocasinan İlçesi teşkilatına kayıtlı partimiz üyesi ve Kayseri Milletvekili olan Mustafa Baki Ersoy, tüzüğümüzün 78. maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ve 81.maddesi uyarınca tedbirli olarak, parti üyeliğinden “kesin çıkarma cezası” ile tecziyesi için Merkez Disiplin Kurulumuza sevk edilmiş olup, parti üyesi hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır.

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

Son dakika... MHP'li Mustafa Baki Ersoy disiplin kuruluna sevk edildi
BAKİ ERSOY NE SÖYLEMİŞTİ
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, katıldığı televizyon programında enflasyon ve ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz” dedi.

‘TÜİK RAKAMLARI DOĞRU DEĞİL, ENFLASYON DAHA YÜKSEK’
Enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ersoy, vatandaşın enflasyondan inanılmaz derecede muzdarip olduğunu belirterek “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor” dedi. Ülke ekonomisindeki durumu Cumhur İttifakı'nın çözeceğini kaydeden Baki Ersoy, şunları söyledi:

‘CUMHUR İTTİFAKI BU KRİZİ ÇÖZMELİ’
* Bunlar var, ama bunu çözecek olan yine Cumhur İttifakı.
* Dünya ekonomilerini ülke ülke değerlendirdiğimizde dünya ülkelerin bunları aşacak altyapısı bizden 30 sene önce oluşmuş maalesef. Gerçekten bunları kabul etmek lazım.”

‘KRİZ VARSA VAR, ÇÖZÜN O ZAMAN’
* ‘Dünyada pandemi var. Böyle oldu, enerji krizi var böyle oldu' demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız? Bu bir kaçamak.
* Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum.”

Kaynak: Sözcü

Editör: Kerim Öztürk