YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı

Toplumların tarihinde milad hükmünde nice olaylar vardır.Toplumun varlık sebebi olaylardır o dönüm noktaları.   

1040 Dandanakan,1071 Malazgirt ve 1176 Miryokefalon savaşı ve zaferleri Türk toplumu için birer miladdır.
Dandanakan zaferiyle nasılki Gaznelileri yenerek Selçuklular kurulmuşsa (Tuğrul bey)1071'de Alparslan Gazi Anadolunun Türklere kapusunu, 1176'da da Sultan Kılıçarslan Türklere tapusunu kazandırmıştır.
17 Eylül 1176'da Yenice Sivrisi/Gelendost'da kazanılan Miryokefalon Zaferinin üzerinden tam 844 sene geçmiştir.Hal böyleyken ne Dandanakan Savaşı ve nede Malazgirt savaşının kazanıldığı yer hakkında hiçbir tereddüt yokken Miryokefalon Savaşı için durum çok farklı bir tartışma konusu haline getirilmiştir.



Şöyleki,
  1- Miryokefalon Zaferi 17 Eylül 1176'da Bağırsak Deresi/Konya'da kazanılmıştır. KÜLLİYEN YALAN.

   2- Miryokefalon Çivril/Denizli'de kazanılmıştır. KÜLLİYEN YALAN.

   3- Miryokefalon, Popa Boğazı/Uluborlu'da kazanılmıştır. KÜLLİYEN YALAN.

   4- Miryokefalon, Kumdanlı/Yalvaç'da kazanılmıştır. KÜLLİYEN YALAN.

   5- Miryokefalon, Kızılören/Afyon'da kazanılmıştır. KÜLLİYEN YALAN.
   6- MİRYOKEFALON, YENİCE SİVRİSİ/GELENDOST'TA KAZANILMIŞTIR. KÜLLİYEN DOĞRU 
        Değerli Küresel Akdeniz okurları,
     TINGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) ve Küresel Akdeniz olarak "Miryokefalon Zaferinin kazanıldığı yerin (Yenice Sivrisi/Gelendost) Tescili Kampanyası"na doğru yer ve tarih için her türlü destek ve mücadeleye giren  İsparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen önce,
     1-17 Eylül 2020'de şehrin en işlek ve merkezindeki bir kavşağa,"MİRYOKEFALON ZAFER KAVŞAĞI" adını vermiştir.


    
   2-TTK (Türk Tarih Kurumu) nezdinde girişimlerde bulunmuş ve Miryokefalon Zaferinin kazanıldığı yerin Yenice Sivrisi/Gelendost olduğuna dair resmi bir yazı ile müracaatta bulunmuştur.



    Sayın Başdeğirmen Selçuklu Sultanı II.Kılıçarslan ve aziz şehitlerimize bağlılığını asırlar sonra ,"Kökü mazide olan atiyiz" inancıyla yoluna hiç kesintisiz devam etmekten geri kalmamıştır.



     Şimdide,
      1-Önce, "MİRYOKEFALON'UN YERİ İSPARTA" kitabını ikinci kez Belediye Kültür Yayınları olarak baskısını yaparak ,204 köy ve 44 mahalle muhtarına, ilçe kaymakamlıklarına, ilçe ve belde belediye başkanlarına,ilçu MYO müdürlerine, ilçe milli eğitim müdürlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve SDÜ ile İSUBÜ ilgili akademisyenler ve yönetim kadrolarına dağıtımına başlanmıştır.



     2-30 Haziran 4 Temmuz tarihlerinde yapılan Gökkubbe'de  fuarın girişine de yine ünlü Miryokefalon araştırmacısı ve yazar Ramazan Topraklı'nın kitabının devasa ön ve arka kapak resimleri yaptırarak büyük tanıtım faaliyetlerine iz bırakmıştır.

 
TINGADER ve KÜRESEL AKDENİZ OLARAK ŞİMDİDE RAMAZAN TOPRAKLI İLE BİRLİKTE


     Önce 8-10 km alanda cereyan eden Miryokefalon Savaşının en önemli yerlerine 40'a yakın tabela hazırlık çalışmalarına başlanmıştır.
     Burada,Gelendost kaymakamı ve Belediye Başkanına verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz.
   Şimdide Miryokefalon Savaşının tescilinden önce  Ramazan Topraklı'nın yazdığı ve Mehmet Ali ÇELİK'in yayına hazırlamakta olduğu "MİRYOKEFALON SAVAŞI GEZİ REHBERİ" kitabının yayın aşamasında sona gelinmiştir.
  İnşaallah en kısa zamanda tabelaların montajı ile Gezi Rehberinin baskısıda tamamlandıktan sonra TTK Başkanlığı tarafından oluşturulan "MİRYOKEFALON SAVAŞI TESCİL KOMİSYONU"  Yenice Sivrisi/Gelendost'a gelecek ve 844 yıldır milletimiz üzerindeki TESCİL AYIBI da böylelikle ortadan kalkacaktır.

Mehmet Ali Çelik'in 13 Temmuz 2021 tarihli yazısı

Mehmet Ali ÇELİK
Küresel Akdeniz İmtiyaz Sahibi ve Tarih öğretmeni
TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Gn. Bşk.
TGF (Türkiye Gazeteciler Federasyonu) Isparta İl Temsilcisi
Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı üyesi

Editör: Kerim Öztürk