Değerli hocam, öncelikle görme sorununuz dolayısıyla operasyon geçirdiğiniz için size geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Ad gününüz olan 24 Temmuz'u da gönülden kutluyorum.

Bundan altı yıl önce Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrencilik yıllarımdaki bir konferansta, sizi ve değerli büyüğümüz Bozkurt İlham Gencer'i tanımak, şimdi düşünüyorum da benim için Tanrısal bir karşılaşma olmuştu. Çünkü bu vesileyle üniversitede aldığım eğitimin dışında Türk millî değerlerini ve sosyokültürel yapısını derinden anlama ve şuurla yaşatma ülküsüne sahip oldum. Bir Türk'ün sahip olması gereken en önemli değerlerin, aidiyet duygusu ve kimliği olduğunun farkına vardım.

Yaşamdaki tüm hedeflerimizin, şuurlu bir Türk kimliği üzerine inşa edilmesi gerektiğine inandım. Sizin tarifinizle Atatürk'ün ve ilkelerinin derinliğini daha iyi anlama olgunluğuna eriştim. Kaldı ki bu ülkede, kendini Atatürkçü, milliyetçi ve ülkücü sanan birçok insanın millî duyguları hiç hissetmediğini, bir Türk genci olarak sizler sayesinde derinden hissettiğimde anladım ve mücadelemi Türk ülküsü üzerine kurdun. O gün bu gündür de Türklük mücadelesi veren birçok bilim ve fikir insanını, sanat ve iş camiasındaki birçok kıymetli ismi, sizin sayenizde tanıdım ve onlarla dostluklar kurdum. Bir basın mensubu olarak Türk milletini yükselteceğine inandığım yeni ufuklara yelken açtım. Ömrüm var oldukça bu yolda devamlı yürümeyi görev bildim.

Bu vesileyle beni bugünlere taşıyan, basın önünde yaptıklarımın yer bulmasında büyük bir emeği olan sizinle beraber önemli çalışmalara imza atan bir cumhuriyet genci iletişimci ve gazeteci olarak Türk ülküsü yolunda ileriye dönük mücadelemi, emeklerinize lâyık olmaya da özen göstererek sürdüreceğim.

Çünkü mezuniyet sonunda tanıdığım birçok kişiden ahlaki değerlerinizle farklı oluşunuz, vatansever yapınız yanında dürüst ve ilkeli duruşunuz, gıyabınızda ortak dostlardan size duyulan saygıya ve sevgiye şahit oluşum ve yüksek Türklük şuuru yaşayan karakteriniz, bana hep örnek olmuştur.

YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı

Bana karşılıksız verdiğiniz tüm manevi katkılarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

Yeliz Şenyerli

Editör: Kerim Öztürk