Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Muş’ta Alparslan 1 Barajı kapaklarının açılması sebebiyle Murat Nehri'nde su seviyesi yükselince 2 çoban ve 60 küçükbaş hayvan adada mahsur kaldı. Kendilerini kurtarmaya gelen AFAD ekiplerine hayvanlarını bırakamayacaklarını söyleyen çobanlar, su seviyesinin düşmesini bekleyeceklerini belirtti.

Olay Muş’un Akkonak Köyü Göçmenler mezrası yakınlarında meydana geldi. Sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmak için Murat Nehri kıyısına gelen İhsan ve Faik Cantürk kardeşler, hayvanlarını Murat Nehri’nin iki kola ayrılması sebebiyle oluşan küçük ada üzerine çıkardılar. Bu saatlerde Alparslan 1 Barajı kapaklarının açılması sebebiyle su seviesi yükselince hayvanları ile birlikte adada mahsur kalan kardeşler telefonla yakınlarından yarım istedi. Daha sonra olayın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından ilk olarak DSİ ile irtibat sağlayıp baraj kapaklarının kapatıldı. Daha sonra olay yerine intikal eden arama ve kurtarma ekipleri mahsur kalan çobanlara ulaştı.

Köylülerden Şahin Çiftçi yaşanan olayı “İki çoban hayvanlarını otlatırken Murat Nehri’nde su seviyesi yükselince mahsur kaldılar” sözleriyle dile getirdi.

Kurtarma ekipleri çobanları botlarla karşıya geçirebileceklerini ancak, hayvanları geçirmenin mümkün olmayacağını belirtmeleri üzerine iki kardeş bu teklifi kabul etmedi. Hayvanlarını bırakıp dönemelerinin mümkün olmadığını ifade eden çobanlar, su seviyesi düştükten sonra hayvanlarını da alarak köylerine döneceklerini söylediler.
 

Editör: TE Bilisim