İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

Üsküdar Gümüşhaneliler derneği tarafından düzenlenen mütevazi bir programla Dilaver Cebeci kabri başında anıldı. Dün saat 15’de Çengelköy mezarlığında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından merhum Cebeci için ellerimiz semaya kaldırarak dua ettik. Allah taksiratını afetsin. Üsküdar Gümüşhaneliler dernek başkanı Muammer Özkan’ın şair, yazar akademisyen Dilaver Cebeci’ye saygı, minnet ve rahmet dileyen konuşması ile nihayetlenen programda duygu dolu anlar yaşandı. Programda ayrıca biz de duygu ve düşüncelerimizi ifade ettiğimiz kısa bir konuşma yaptık.

Dilaver Cebeci “Türkiyem” şiirinin söz yazarıdır. Kabristanda bunu ilk defa duyan bir hemşerimizin itirafı tanıtım konusunda ihmal ve eksikliği göz önüne serdi. Milyonların dinlediği “Türkiyem” türküsünün söz yazarının ölüm yıldönümü çok daha kalabalık anma programları ister lakin vefa artık ne anlam ifade ediyor? Sorusu dillere düştü yürekleri burktu.

Programı düzenleyen derneğimize Muammer Özkan başkana katkılarından ve davetinden dolayı başkan yardımcısı Erdal Kömürcü kardeşime yürekten teşekkür ederim.

Sabri ŞENEL - 29.05.2022 / İSTANBUL

Editör: Kerim Öztürk