Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Hakkında İran'da idam kararı bulunan Güney Azerbaycanlı Rahim Cavadbeyli'nin Türkiye'deki oturum izninin iptal edildiği iddia edildi.

Güney Azerbaycan Türkü araştırmacı yazar Rahim Cavadbeyli'nin İran'a iadesi geçen yıl Ağustos ayında Anayasa Mahkemesi kararıyla geçici olarak durdurulmuştu. 

TamgaTürk'e konuşan Cavadbeyli, Göç İdaresi'nin bu yıl herhangi bir bildirim yapmadan kimliğini iptal ettiğini ve tahdit kodunu kaldırmadığını belirtti.

Cavadbeyli şu ifadeleri kullandı:

"Şu an şöyle bir durum var; idari mahkeme bizim tarafımıza karar vermişti, istinaf mahkemesi Göç İdaresinin talebini reddetmişti, Anayasa Mahkemesi de bizim lehimize karar verip tarafıma 1000 TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Buna rağmen Göç İdaresi hakkımdaki tahdit kodunu kaldırmadı. Bu yıl 5 Temmuz'da Göç İdaresinin kimliğimi iptal ettiğini ve deport işlemi için harekete geçtiğini haber aldım.

Bu durumu da Göç İdaresi bana tebliğ etmedi. Göç İdaresine gittiğimde kendim haber aldım. Devletin bana tahsis ettiği korumamla beraber Göç İdaresine gittiğimde bunu bildirdidler. Oradan çıktığımda herhangi bir memurun beni deport etmek için işlem yapabileceğini söylediler. Ben çıkarken sen bir iki dakika dur diyerek korumamı beklettiler. Daha sonra korumam "Hocam kusura bakmayın benden buraya kadar" dedi. Korumamı da aldılar.

Mahkeme kararlarına rağmen tahdit kodunun kaldırılmaması bir suç. Bu nereden kaynaklanıyor ki mahkemelerin kararına rağmen tahdit kodunu kaldırmadılar. Benim üzerimde kılıç gibi tutuyorlar. Bu mahkemeler bunları bağlamıyor mu? Kimliğimin iptal edildiğini tebliğ etmediler. Yasaları çiğniyorlar."

Editör: Kerim Öztürk