Şeytanların zincire vurulduğu rahmet ayı Ramazan’da yapılacak en güzel şey Peygamber aleyhisselama tabi olmaktır. O’nun gibi ibadet edemesek de O’na benzemek adına elimizden geleni yaparak çabalayabiliriz.

Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde, "Şüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kıldım. Her kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan'ı oruçla, gecelerini namazla ihya ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur" şeklinde buyurmuştur.

Kim annesinden doğduğu gün gibi temiz ve günahsız olmak istemez ki?

Allah'ın (c.c) rızasını kazanabilmek için çok kıymetli bir fırsat olan Ramazan’da her zamankinden daha çok ibadet edilmeli. Allah’ın sevdiği biri olmak için ibadetler kadar önemli olan bir diğer şey ise İslam’ın uygun görmediği tüm davranışları hayatımızda çıkarmaya  çalışmaktır.

Günahlarımızın affı için kalpten  bir tövbe ile elimizi Rabbimize açtığımız gibi kalbimizi de açıp bol bol istiğfar edilmeli.

Yörükler - Kökeni ve tarihçesi Yörükler - Kökeni ve tarihçesi

Ramazan ayının güzelliği olan sahur vaktinde iki rekatta olsa gece namazı kılınmalı.

Ramazan toplumca girdiğimiz bir arınma sürecidir. Kim  ki bu süreçten istifade edersek ay sonunda kazan kendisi olacaktır.

Peygamber Efendimiz bir hadisinde "Eğer ümmetim Ramazan ayında tecelli eden fazilet ve mükafatları gerçekten bilmiş olsalardı, bütün senenin Ramazan olmasını temenni ederlerdi" şeklinde buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz buyurduğu mükafata nail olmak istiyorsak bu aydan çıkarken kalbimizin iman nuruyla aydınlandığı hissiyle Ramazandan özlemle ayrılmalıyız.

Editör: Kerim Öztürk