Dünyada ve Türkiye'de şaşkınlıkla (birileri için değil) izlediğimiz bir çok hadise cereyan ediyor. Bunları değişik platformlarda yorumlayanlar var. Ancak bana göre bu olayları halkın iyi okuması ve yorumlaması lazım... Çünkü çıkan fatura, dönüp dolaşıp halk tarafından ödeniyor. Onun için:

1-) Türkiye iç ve dış borçlanmada, rekorlar kırıyor. Hazinesinde para kalmamış, meteliğe kurşun atar hale gelmiş! Üretim anlayışı onlarca yıl öncesinde terk edildiğinden, üretimsizlik ve bunun sonucu aşırı bir pahalılıkla karşı karşıyayız... Yani mutfakta söndürülemeyen bir yangın var!

2-) Türkiye adına sığınmacı, mülteci, göçmen, ensar ne derseniz deyin dünyada eşi benzeri görülmedik bir insan işgaline uğramış...

3-) Türkiye 'nin elindeki tüm ekonomik varlıkların neredeyse tamamı  satılmış ve Türk vatandaşlığı para ile alınır hale gelmiştir. Yabancılara gayrimenkul satışları da üzerinde çok düşünülmesi gereken ayrı bir konu!

4-) Onlarca yıldır uygulanan ekonomik politikalar büyük bir işsizliğe sebep olmuş. İnsanlarımız borç batağına ve yoksulluğa düşürülmüş. Gençler ve meslek sahipleri rahat bir yaşam için ülkeden gitmeyi düşünmeye başlamış!

5-) Cemaat ve tarikatlar ülke yönetiminde adamları marifetiyle etkili bir pozisyona geçmişler. Neopotizm ve adam kayırmacılık tarihte görülmeyen seviyelere ulaşmış... Hukuk ise ayağa düşmüş!

6-) Aynı merkezden kontrol edilen siyasi partiler ve kadroları birbirine benzer şeyler söylemeye başlamış ve halkın ümit beslemesini iyice dumura uğratmışlar!

Bu kadar olumsuzluğun bir araya gelmesi elbette tesadüfi değildir...

Türkiye bu ve benzeri ağır sorunlarla cebelleşirken etrafında ve ilgili olduğu coğrafyalarda da, ilginç şeyler olmaya başladı:

1-) Irak'ın durumu malum! Kuzey Irak'taki "Barzani Cumhuriyeti"nin Irak Türklerine ve Türkiye 'ye bakış açısı belli... Ortada daima bize sorun olan ve Pkk ile daha da sıkıntı yaratan bir Irak var karşımızda!

2-) Suriye'de olanlar ise bizi daha bir derin düşünceye sevk etmeli. Orada hepimiz biliyoruz ki; ABD ve Rusya ile komşu olduk! YPG/ PYD adı ile aslında Pkk olan örgüt ABD desteği ile bir devlet kurma ve düzenli orduya geçiş aşamasına geldi. Kime karşı? Tabii ki, Türkiye 'ye ve Türklere karşı!

3-) Yunanistan başta ABD olmak üzere İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin askeri güçlerine topraklarını açtı. Ege 'de adaları silahlandırıyorlar. ABD ise bu ülkeye haddinden fazla yığınak yapıyor.

4-) Ermenistan 'da artık Rusya var. Orası için konuşacak olan patron Rusya 'dır. Karabağ işgalinin sona erdirilmesinin Rusya'nın isteği ve göz yumması sonucu gerçekleştiğini herkes biliyor.

5-) Kazakistan'da olan bitenleri konuşan kalmadı. Sahi ne oldu bu Kazakistan'da? Rusya Ukrayna operasyonunu başlatacağından Kazakistan'ı hallederek arkasını sağlama aldı.

6-) Şimdi Ukrayna'da olan bitenleri izliyoruz. Çocuklar, kadınlar ve ihtiyarlar dahil olmak üzere binlerce insan hayatını kaybediyor. Milyonlarcası evinden barkından oluyor ve göç ediyorlar! Bizde hala buğdayımız gelecek mi, ayçiçeği yağımız yolda mı, diye dertleniyoruz!

İşte kısaca ülkemizin ve ilgili coğrafyanın hali bu... Ateş, barut, katliam, tecavüz, göç ve gözyaşı!

Sakın bu işler bize de bulaşmasın! Bulaşmaz demeyin... Osmanlı göz göre göre yıkılırken, "Devlet -i Âli'ye bir şey olmaz" diyenlerin günümüzdeki versiyonları şimdi de halkın gelişmeleri okumasını kesinlikle istemiyorlar.

Türkiye 'nin de bu gelişmelere benzer olumsuzluklar yaşaması ret edilemeyecek bir öngörüdür. Esasen Türk milletinin böyle bir olasılık öncesinde ve sırasında ne yapması gerektiği bizce çok önem arz etmektedir.

Onun için Türk milleti, ülkesinde ve dünyada olup bitenleri iyi okumalı ve özellikle Cumhuriyet'in 100.yılında yapılacak olan seçimlerde, Türkiye 'nin yönetimine yerli, millî, bağımsız ve bağlantısız, Atatürk Devrimlerine ve Cumhuriyete bağlı bir Cumhurbaşkanı ve siyasi kadroları getirmeyi başarmalıdır. Bu başlayacak olan restorasyonun ilk adımı olacaktır.

Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!

Bu nedenle karşımızdaki en güncel olay olan Ukrayna - Rus Savaşı'nın Türk Milletince okuması çok iyi yapılmalıdır.

Özcan PEHLİVANOĞLU
11 Mart 2022 / İzmir

Editör: Kerim Öztürk