2. Dünya Savaşı denilince akla hep Hitler ve Naziler gelir. Oysa 2. Dünya Savaşı denildiğinde akla Hitler ile birlikte Stalin'in de gelmesi gerekir. 
Çünkü Stalin de katliam ve zulüm konusunda Hitler ile yarışmıştır. 
Stalin'in yaptırdığı katliamlar genellikle örtülmeye ve unutturulmaya çalışılmıştır. Stalin'in pek çok katliamının yanında 1940 yılında, 22.000 esir Polonyalı aydının  öldürülmesi emrini verip infaz ettiği Katin Katliamını hiç bir Polonyalı unutmaz. 

TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;

"Sovyetler Birliği liderlerinden Josef Stalin'in 
5 Mart 1940'ta KGB'nin selefi olan gizli servis NKVD'ye Kızılordu tarafından esir alınan 22 bin savaş esirini öldürmeleri için emir vermişti!  Rusya'nın Belarus sınırı bölgesinde bulunan Smolensk kentine yakın Katin ormanındaki 
3 ayrı toplama kampında tutulan doktor, avukat, öğretim üyesi, mühendis, polis ve rahip yedek subaylardan oluşan Polonya'lı 22 bin savaş esiri katledilmişti! 
Stalin'in verdiği belirtilen emrin uygulanması 1940 yılı Haziran ayı başında sona ermiş, infaz gerçekleşmiş, Polonya halkının en eğitimli en üretken kesimini oluşturduğu belirtilen 22 bin savaş esiri kafalarından vurulduktan sonra toplu mezarlara gömülmüştü! 
Katliamın sorumluluğu önce Hitler'e yüklenmiş ancak olayın sorumlusunun Stalin olduğu ortaya çıkarılmıştı. 
SSCB'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov ile SSCB'nin 26 Aralık 1991'de dağılmasından sonra ortaya çıkan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Boris Yeltsin, Katin'de sorumluluğu kabul etmişlerdi. 
Rusya'nın, 22 bin Polonyalı askerin Stalin tarafından Katin ormanındaki 3 toplama kampında öldürülmesinden dolayı resmen özür dilemesinin ardından iki ülke ilişkileri son dönemde düzelmeye başlamıştı. Putin'de Katin ormanında yapılan törene katılarak katliamı kabul etmişti. 
Katliamın 70. Yılında Katin'de yapılan anma törenine Polonya Başbakanı Donald Tusk ile birlikte katılan Putin, törende yaptığı konuşmada, "Polonya ile Rusya arasında tarihin aydınlatılması için uzmanlar düzeyinde yol açılmıştır." İfadesini kullanmıştı. 
Donald Tusk da, törende yaptığı konuşmada "Burada öldürülenlerin göz yuvaları, enselerinden sıkılmış kurşunlarla bize bakıyor.  Tarihin büyük yalan yarasının uzlaşmayla aydınlatılması için bekliyorlar" ifadesini kullanmıştı. Hayri Yıldırım 
Kaynak: Hayri Yıldırım, 
Sömürgeci Batı'nın Barbarlık Tarihi, sayfa: 242-243

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL