•    Son yıllarda Suriye-Afganistan vb. gibi ülkelerden ülkemize yönelen sığınmacı akınının Türkiye Kamuoyunda yarattığı tepkileri azaltmak amacıyla, Balkanlardan Anadolu’ya dönmüş  olan EVLADI-FATİHANI kastederek  “İDLİBLİ'YE DE 'SELANİKLİ'YE DE KAPIMIZ AÇIK" manşetiyle yayın yapan Yeni AKİT  gazetesini şiddetle kınıyoruz.

•    Tarihten habersiz, bilgiden, fikirden ve İdraktan yoksun veya kötü niyetli bazı çevrelerin, zaman zaman politik nedenlerle, gündem değiştirebilmek amacıyla yaptıkları bu ve benzeri kötü maksatlı densizlikler toplum nezdinde infial yaratmakta ve halkın tepkisine yol açmaktadır. 

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

•    Kaybedilmiş toprakların aziz hatıraları, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu  ve asli unsuru olan Rumeli Muhacirlerini, İslamın halifesine ihanet eden, ortadoğunun çöllerinde vatan evladı Mehmetçiklerimizi kalleşçe arkadan vurup, İngiliz menfaatlerine satanlarla aynı gören zihniyeti asla tasvip etmiyoruz.  
RUBASAM

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL