TÜRK Sinemasının kötü adamı olarak bilinen ve Yeşilçam'da 48 yılda 600 yakın sinema filminde rol alan 71 yaşındaki İhsan Gedik, rol teklifi gelmeyince, geçimini sağlamak için hazırlattığı 'Dünden Bugüne İhsan Gedik' kitabını elinde bastonuyla sokak sokak gezerek satmaya başladı.

SATTIĞI KİTAPLARLA KIZINI OKUTUYOR

Gedik, kitap satışından elde ettiği parayla geçimini sağladığını ve kızını üniversite okuttuğunu söyledi.

Çevirdiği sinema filmlerinin tanıtım kapakları, fotoğraf kareleri ve Türk sinemasının önemli aktörlerinin kendisi için yazdığı sözleri 174 sayfalık 'Dünden Bugüne İhsan Gedik' kitabında topladı.ihsan-gedik.jpg

20 KİLOLUK ÇANTAYLA SOKAK SOKAK GEZİYOR

Sanatçı bu kitapları satarak para kazanmaya çalışıyor. İstanbul'da yaşayan İhsan Gedik, otobüsle Edirne'ye geldi ve sırtında yaklaşık 20 kilo ağırlığında çantasında taşıdığı kitapları, bastondan destek alarak gezdiği sokaklarda vatandaşlara ve esnaflara satmaya çalışıyor. Gedik'i tanıyanlar, birlikte fotoğraf çektiriyor. Gedik, sattığı kitapları imzalayarak veriyor.

YENİ JENERASYON BİZİ DIŞLADI

48 yıllık oyunculuk döneminde Yeşilçam'da 600 yakın sinema filminde oynadığını, ancak yeni jenerasyonun kendilerini dışladığını belirten İhsan Gedik, "Sinemayı bıraktım. Çünkü yeni jenerasyon bizi dışlayıp, çağırmadı. Bende kitap satarak geçimimi sağlıyorum. Güzel abilerim de çıkıyor ve 50 liraya kitabı alıyor. Yeşilçam'ın eski tadı tuzu yok. Bizler unutulduk. Bende bu kitapları dağıtarak üniversite eğitim alan kızımı okutuyorum ve geçinmeye çalışıyorum." dedi.

Wilma'dan İlginç Açıklama Wilma'dan İlginç Açıklama

HEPSİYLE OYNADIM

Kendisini sinema sektöründe hep kötü adam olarak kullandıklarını belirten Gedik, "600'ün üzerinde filmde oynadım. Ayhan Işık'lardan sonra kim varsa hepsiyle oynadım. Teklif olsa diyorlar ama, çağırmıyorlar ki. Çağırılmayan yere de gidilmez." dedi.

Gedik'in sattığı kitaba da özellikle esnfalar ilgi gösterdi ve satın alarak destek olmaya çalıştı.

ihsan.20130724160127.jpg

 

ihsan.jpg

Editör: TE Bilisim