ÜMRANİYE'DE METRO İNŞAATI BAŞLIYOR, ÖNEMLİ CADDE VE SOKAKLAR KAPANACAK

İstanbul'un en yoğun caddelerinden biri olarak bilinen Alemdağ Caddesi'nden geçen araçların farklı istikametlere yönlendirilmesi bekleniyor.

Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Tünel çalışmalarının yanı sıra önümüzdeki günlerde istasyon çalışmalarına da başlanacağı bildirildi. Ümraniye istasyonunun kazı çalışmaları için Alemdağ Caddesi'nde trafik yeniden düzenlenecek. Çalışmalar sebebiyle Ümraniye Belediyesi eski binası önünde Alemdağ Caddesi üç yıl süre ile trafiğe kapatılacak. Uygulamanın 26 Mayıs 2013 Pazar gecesinden itibaren başlatılacağı öğrenildi. Üç yıl süreyle söz konusu caddenin trafiğe kapalı kalacağı bildirildi.

Alemdağ Caddesi ve Suiş Cadesi kesişimi ile Alemdağ Caddesi-Sütçü İmam Caddesi bağlantısı arasında kalan kesim trafiğe kapatılacağından alternatif yollar planlandı. Çalışmalar sırasında uygulanacak geçici trafik dolaşımı şöyle olacak: Tepeüstü istikametinden Alemdağ Caddesi güzergahını kullanarak Çamlıca veya Libadiye Kavşağı istikametine gitmek isteyen araçlar; Alemdağ Caddesi-Suiş Caddesi-Menteşoğlu Caddesi-Alemdağ Yanyol güzergahını kullanarak Libadiye kavşağına ulaşabilecek.

Çengelköy istikametinden gelip Natoyolu Caddesi'ni kullanarak Tepeüstü istikametine gitmek isteyen araçlar ise; Alemdağ Yanyol-Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam Caddesi güzergahını kullanarak Tepeüstü istikametine gidebilecek.

Libadiye kavşağından gelip Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam caddesini kullanarak Tepeüstü istikametine gidecek sürücüler için herhangi bir değişiklik olmayacak.

METRO İNŞAATINDAN SATIR BAŞLARI

Söz konusu metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar uzayacak. Güvenli ve konforlu seyahat ile yolculuk süreleri azalacak. Yolcularına seyahat başına ortalama 33 dakika zaman kazandıracak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı (Marmaray, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı tamamlandığında) Sancaktepe'den metroya binen bir yolcu; Ümraniye'ye 12,5 dakika, Üsküdar'a 24 dakika, Yenikapı'ya 36 dakika, Taksim'e 44 dakika, Hacıosman'a 68 dakika, Atatürk Havalimanı'na 71 dakikada ulaşacak.

METRO HATTI'NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Fatih Çevik KORAY ÇALIŞKANI ZİYARET ETTİ Fatih Çevik KORAY ÇALIŞKANI ZİYARET ETTİ

Hat uzunluğu 20 kilometre, istasyon sayısı 16, inşaat süresi 38 ay, metro araçları, Kadıköy-Kartal metrosundaki gibi makinistsiz kullanılabilecek.

BAĞCILAR'DA BÜYÜK YIKIMLAR BAŞLIYOR

Bağcılar 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Müteahhitlerle ikinci toplantıyı yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili bakanlar kurulundan karar çıktığını ifade etti. Çağırıcı, "Bağcılar 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Birleşerek siteler kurun, ancak sitelerin etrafını Berlin duvarlarıyla çevirmeyin, komşuluk da yaşasın." dedi.

Belediye olarak radikal bir karar aldıklarını ifade eden Çağırıcı, 1999 depreminden önce yapılan binaların büyük bir bölümünün riskli olduğunu ifade ederek, meselenin ticari kaygılar bir kenara bırakılarak, bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aldıkları kararın ardından, "Bugüne kadar neredeydin?" diye soranların çıktığını belirten Çağırıcı, "Yarın böyle bir karar alsak yine aynı tepki ile karşılaşacaktık. Yaptığımız hesaba göre Bağcılar'daki otopark sorununu çözebilmek için ilçenin dörtte birine otopark yapmamız gerekiyor, bu da mümkün değil. Onun için otopark sorununu binalarda yapacağımız dönüşümle çözmek zorundayız." dedi.

Belediye olarak belirledikleri kentsel dönüşüm alanlarının dördünün onaylandığını ve Resmi Gazete'de yayınlandığını ifade eden Çağırıcı, "Kentsel dönüşümde 6 ay içerisinde hızlı bir süreç başlayacak. Bağcılar, 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Bir araya gelin ve siteler oluşturun. Ancak bu sitelerin etrafını da Berlin duvarıyla çevirmeyin. Komşuluk ilişkileri de devam etsin." diye konuştu. Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığına vurgu yapan Çağırıcı, "Her hangi bir cadde ya da meydan ismi söylendiğinde 'hangi ülke' diye sormuyoruz. Plana göre hareket edelim, en azından 5-10 yıl sonra ulaşacağımız bir doğrumuz olsun. Hatada ulaşacağımız bir doğrumuz olmayacak. Bu projeyi başarabilirsek, hepimiz kazanacağız, başarısızlık olursa o zaman bu başarısızlık benim olacak." ifadelerine yer verdi.

Toplantıda söz alan müteahhitler genel olarak konuşulanlarla imar planlarının uyumlu hale getirilmesini isterken, Başkan Çağırıcı uygulama esnasında bazı aksaklıkların ortaya çıkabileceğini, bu aksaklıkların da istişareler sonucunda düzeltileceğini belirtti.


Editör: TE Bilisim