Fenerbahçe Kaptanı Edin Dzeko ve eşi Amra Dzeko, Türkiye’ye olan saygısını ve aidiyetini anlattı, Türkçe konuşmak istediğini dile getirdi.

Face TV’ye röportaj veren Amra Dzeko, eşi transfer olmadan önce de birçok kez ülkemize tatile geldiğini anlatırken, ülkemizi, kültürümüzü daha iyi anlamak ve insanlarımızla doğrudan iletişim kurmak için de Türkçe derslerine başladığını anlattı.

Türkiye’de yaşayan bir Bosnalı öğretmenden dersler alan Amra Dzeko röportaja, "Günaydın, hoş geldiniz" ifadeleri ile başladı.

Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı

AMRA-I-EDIN31220321

Edin’in eşi, "Türkçe dersleri nasıl gidiyor?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Beş dil konuşuyorum. Türkçe tamamen benim bildiğim bu beş dilden farklı. Her zaman fiil sonda oluyor. Sürekli fiillere ek konuluyor. Başka bir dilde mesela Amerikalı, İtalyanların uzun cümlelerle anlattığını Türkçe ile tek kelime de anlatabiliyorsun. Çok hoşuma giden bir dil. Daha önce Türk dizileri izlememiştim. Şimdi izliyorum. Çok iyi prodüksiyonlar, oyunculukları çok iyi. Şimdi 'Kulüp' dizisini izliyorum. Mükemmel. Türkçe’nin kulağımda daha da yer etmesi için önemli. Yapabildiğim, konuşabildiğim kadar konuşmak istiyorum."

Editör: Kerim Öztürk