Merzifon’da 130 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor Merzifon’da 130 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor
Amasya'nın Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, gayrimenkul satışlarıyla ilgili CHP İlçe Başkanı Alp Kargı’nın eleştirilerine cevap verdi.

        CHP’li Alp Kargı’nın son günlerde, Merzifon Belediyesi’nin 2012 yılında yaklaşık 3.5 milyon lira civarında gayrimenkul satışı yapmıştır. Hani iktidar partisi belediyeyi aldığında para sıkıntısı olmayacaktı?’ eleştirisi üzerine Başkan Aydınlı, “Sadece satan belediye değil; alan, üreten ve satan bir belediye olduk. Biz geçmişte olduğu gibi belediyeye ait iş yerlerini satıp işçi maaşı ödemedik.” dedi.

        Belediye Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda bir gazetecinin belediye çalışmalarına yönelik yapılan eleştirileri hatırlatması üzerine Başkan Aydınlı, Merzifon Belediyesi'ni personeline maaşını ödeyemeyecek durumdan kurtararak, milyonlarca liralık yatırımlar yapabilen bir kurum haline getirdiklerini söyledi. Gerçekleştirdikleri aylık, haftalık, yıllık, 10 yıllık, 20 yıllık ve 30 yıllık projelerle Merzifon'un geleceğini planladıklarını ifade eden Aydınlı, şunları kaydetti: “Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımızın verimli olabilmesi için çok ciddi planlar yaptık ve bu planlara sıkı sıkıya bağlı kaldık. Öncelikle kıdem tazminatlarını sistemli bir şekilde ödemeyi hedefledik.
Merzifon'un nüfusu arttı, ancak belediyemizdeki personel sayısı azaldı. Daha az personelle daha verimli iş yapmayı başardık. Sadece satan belediye değil, alan, üreten ve satan bir belediye olduk. 7 milyon lirayla aldığımız belediye bütçemiz bugün 34 milyon 400 bin liraya ulaştı.
Görevler ve makamlar gelip geçicidir. Hemşehrilerimizin teveccühüyle hizmet sorumluluğu omuzlarımıza yüklenmiştir. Bu bilinçle Merzifon'a bizim dönemimizde neler yapılır diye düşünmeden kısa ve uzun vadeli projeler yapıp hayata geçirilmesi için gayret ediyoruz.”

        Aydınlı, gayrimenkul satışlarıyla ilgili eleştirilere cevap verdiği konuşmasında, “1998-1999 yıllarında eski belediye binasında 156 bin liraya satılan iş yerlerini biz bir milyon 370 bin liraya geri aldık.
Biz satıp da maaş ödemedik, maaş ödemek için de bir yer satmadık. Almamız da, üretmemiz de, satmamız da bitmeyecek. 2012 yılında 34 milyon 400 bin liralık belediye bütçemizin yüzde 35’lik kısmıyla kalıcı yatırım yaptık. 2001 yılında yüzde 62 olan personel gideri 2012 yılında yüzde 13’e düştü. Bütçemizin de gerçekleşme oranına yüzde 90 demiştim, hedef koyduğumuzun üstünde yüzde 95’lere ulaştı. Şu an Türkiye’de hesapladığı bütçe ile gerçekleşme oranı tutan kaç belediye olduğunu araştırıyoruz. Sadece yakın çevremizde araştırmalar yapmıyor, hesabımızı geniş tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim