ATV'nin Yalnız Kurt dizisinde olay PKK ve Abdullah Öcalan sahnesi! ATV'nin Yalnız Kurt dizisinde olay PKK ve Abdullah Öcalan sahnesi!
RTÜK, Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV'de Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak halkına yönelik seksist ve ırkçı sözleri sonrası kanala, 5 kez program durdurma cezasının yanı sıra para cezası da verilmesini kararlaştırdı.

Karara göre, iğrenç sözlerin edildiği "Beyaz Futbol" programı yerine 5 hafta belgesel yayınilanacak. Ayrıca kanala reklam gelirlerinin yüzde 5'i kadar tutarda ceza kesildi.


Üst Kurul, kanalın; RTÜK Yasası'nın, "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz", "Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ve "Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez" yayın ilkelerine aykırı hareket ettiğine karar verdi.


Kanalın reklam gelirlerinin yüzde 5'i tutarında ceza kesildi.


Bu cezanın tekrar kesilmesi durumunda kanalın yayın lisansının iptali gündeme gelecek.

(Kaynak: F5 Haber)


Editör: TE Bilisim