Otomobil

Tuhaf genetik deneyler

Çok eski zamanlardan bu yana genetik deneyler dünyamızda yapılmaktadır. Nazilerin yaptığı genetik çalışmaları ve ari ırk oluşturma çabalarını hepimiz biliyoruz. Bugün dünyada insanların kullanımı ve rahat yaşaması için de bazı genetik deneyler yapılıyor. İşte tuhaf genetik deneyler ;

Genetik gözler ; Kurbağalarda üç göz veren genetik değişiklik insanlarda göz hücresi ve protez parça üretme şansını veriyor. Bilim adamları kurbağa genetiği ile oynayarak insanlara göz yaratma çalışmaları yapıyor. Bilim adamları gözü oluşturan ve geliştiren amfibyum genini geçen yıllarda buldular. Yakın zamanda da göz üretilecek duruma gelecek gibi görünüyor.

Örümcek-keçi genetik çalışmaları ; Genetikçiler, örümcekler ile keçilerin DNA’larını birleştirerek bir ırk yaratmaya çalışmışlardır. Bu genetik çalışmaların nedeni örümceklerin ağlarıdır. Çok dayanıklı ve hafif bir malzeme olmasından dolayı çok çalışma yapılmışitır. Quebec’de Nexia Biyoteknoloji Merkezi, örümceğin ağ üreten genini keçiye aktardılar. Deney sonunda keçi görünümlü bir keçi üretildi. Bir tek, keçinin sütü örümcek ağını andıran değerli bir süt üretmektedir. Bu deneyler halen sürmektedir.

İkizler hakkında ilginç deneyler ; Josef Mengene Nazilerin üstün ırk yaratmak için çalıştırdığı doktordur. 1943 yılından 1945 yılına kadar Mengene Aushwitz’de kadınlar üzerinde ikizlerin doğumunun artması için çalışmalar yapmıştır. Bu süre zarfında Brezilya’da Candido Godoi’ya defalarca gelmiş ve kadınları tedavi etmiştir. İşin ilginç yanı bu kasabada her doğan 5 çocuktan biri mutlaka ikizdir. Üstelik çocuklar sarı saçlı ve mavi gözlü doğmaktadır. uzmanlar Mengene’nin ikiz çocuk doğumunu arttıracak bir yol bulduğunu ve bu kasabada bunu uyguladığını düşünmektedir. Mengene 1979 yılında öldüğünden bunun bilimsel bir kanıtı da yoktur.

Hızlı büyüyen ağaçlar ; Bilim adamları 5-6 yıl içinde 27 metreye uzayan ağaçlar yetiştiriyor. Ağaçların hücre duvarlarına linyin isimli ve bitkinin gücünü arttıran bir bileşim enjekte ediliyor. Yakın bir tarihte, fosil yakıtları kullanmak tarihe geçebilir.

Genetik sinekler ; Genetiği ile oynayarak hastalık taşımayan bir sinek türü geliştirildi. Burada ki amaç, sineklerin sıtma ve parazit, mikropları taşımasını engellemek. uzmanlar yaklaşık 10 yıl içinde bu sineklerin doğaya bırakılacağını belirtiyor. Parazitlerin bulaşamadığı bu sinekler diğer sineklerden daha güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturuyor.