Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş tedavi gördüğü hastanede vefat eden Azerbaycan'ın önde gelen siyasetçilerinden Ganire Paşayeva için taziye mesajı yayınladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan BTP lideri Hüseyin Baş şu ifadeleri kullandı, "Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganire Paşayeva'nın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dilerim. Türk Dünyasının başı sağ olsun. Biz onu hep Atatürk'ümüze olan sevgisi ile hatırlayacağız."

Paşayeva Hüseyin Baş'ın tarihi çağrısına cevap vermişti

Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi? Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi?

Azerbaycan'ın Ermenistan ile girdiği Karabağ savaşı 10 Kasım 2020 günü zaferle sonuçlanmış ve Azerbaycan bu günü bayram ilan etmişti. Ancak 10 Kasım'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıl dönümü olması nedeniyle Türkiye için yas günü olması üzerine devreye Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lideri Hüseyin Baş girmiş ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i de etiketleyerek "Bayrakları yarıya indirdiğimiz gün, öte yandan zafer mi kutlayacağız? Karabağ Zaferi Türk'ün Milli Mücadelede ilham kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e armağan edilmelidir" çağrısında bulunmuştu.

Bunun üzerine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ zaferinin kutlama yıldönümünü 8 Kasım'a çekerken Azerbaycan Milletvekili Paşayeva da sosyal medya hesabından BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'a şu şekilde cevap vermişti, "Değerli kardeşim, Atatürk Türk dünyasının kahramanıdır. Zaferi 10 Kasım Günü kazansak da Atatürk'e büyük saygı, sevgi besleyen Azerbaycan Türkleri onun anım gününde hiç zaman bayram yapmarız dedi. Zafer Günü 8 Kasım olacak. Cumhurbaşkanımız kararı ilan etti. Nur içinde yat büyük GAZİ"

Editör: Kerim Öztürk