GÜNCEL

Kur kooperatifi ucundan, koy suyundan suyundan!

Şimdi efendim malumunuz geçtiğimiz günlerde İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na bazı sorularımız olmuştu.

Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu’na ne sormuştuk efendim: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi yapması gereken yüz milyonlarca TL’lik “Kentsel dönüşüm” projeleri “Kooperatiflere” mi devrediliyordu ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile arkadaşlarının kurduğu kooperatife yüz milyonlarca TL’lik kentsel dönüşüm projesi verilmiş miydi?

Şenol Aslanoğlu da bu kooperatifi, kentsel dönüşüm sözleşmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıktan hemen sonra daha 1 haftalık bir şirkete “Yüklenici firma” olarak taşere etmiş miydi?

Kendilerine soruları sorduk ama bir yanıt alamadık…O zaman biz yazmaya başlayalım…

Efendim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer Hanımefendi “Başkanımız” (İzmir’de herkes belediyeyi perde arkasında Neptün Hanım’ın yönettiğini bilir, konuşur) uzmanlık alanı “Kooperatifçilik”

Hal böyle olunca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisinin yapması gereken yüzmilyonlarca TL’lik “Kentsel dönüşüm” projeleri için de diyorlar ki “Bu işler çok pahalı işler biz bunu kooperatife yaptıralım”

Allah’ın tesadüfü olsa gerek Tunç Bey ve Neptün Hanım böyle muhteşem bir fikir düşünürken her halde tamamen 6.his ve tevafuk ile İzmir’de bir kooperatif kuruluyor:

SINIRLI SORUMLU İŞ İNSANLARI ÖRNEKLÖY KONUT YAPI KOOPERATİFİ

Bu güzide kooperatifimizin kurucusu ise CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu…

Diğer 2 kurucu ise Dilek Coşkun ve Hüseyin Yıldız…

Hüseyin Cengiz de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir iş dünyasından en yakın 2 arkadaşından birisi.

Şimdi efendim bu güzide kooperatifimiz kuruluyor ve dedik ya tamamen Allah’ın bir tesadüfü olarak kısa süre sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy 4.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihalesini alırken başka tek bir müteahhit ya da şirket böylesi bir rantın olduğu ihaleye… Daha fazla göster

Bu güzide kooperatifimiz 160 milyon tutarındaki ihaleyi kazandıktan 1 hafta sonra ise sessiz sedasız bir şirket kuruldu: CİTY CONTRUCTİON YAPI SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

İşte işler ondan sonra daha da enteresanlaşıyor…

Zira CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve arkadaşları tarafından kurulan SINIRLI SORUMLU İŞ İNSANLARI ÖRNEKLÖY KONUT YAPI KOOPERATİFİ aldığı işi bu yeni kurulan şirkete “Taşere” ediyor yüklenici firma olarak.

“E ne var bunda, bir taşeron bulmuş vermişler işi” diyorsanız sakın demeyin zira kazın ayağı öyle değil.

İyisi mi biz yazmaya siz okumaya devam edin…

Bu şirketin kurucusu kim dersiniz? Aynı zamanda ballı kaymaklı kentsel dönüşüm ihalesini belediyeden alan ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kurduğu kooperatifte de 3 kurucudan biri olan Dilek Coşgun!

Yani CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu bir kooperatif kuruyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yüzlerce milyon TL’lik kentsel dönüşüm ihalesi alıyor, ihalenin yüklenicisi de o kooperatifin diğer kurucusunun şirketi oluyor!

Ama iş burada kalmıyor… Belediyeden ihaleyi alan kooperatifimiz, kooperatif kurucusu Dilek Coşgun’un şirketine işi taşere ediyor ya… Aa, bir bakıyoruz Dilek Coşgun canı sıkılmış olacak ki hisselerini devrediyor…

Dilek Coşgun’un şirkette 1 milyonluk hisseleri 500’er bin TL ile Erdal Şaroğlu ve Yıldırım Kuruoğulları isimlerine devrediliyor “Tak” diye…

Normalde yüz milyonluk ihale almışsın ballı kaymaklı,1 milyon sermayeli 1 hafta mazisi olan şirketin de ihalenin yüklenici firması olmuş adama “Arkadaş saf mısın böyle iş, böyle şirket satılır mı?” derler değil mi?

Ya da satın alan arkadaşlar ticari deha falan diye dönülür…

Ama yok efendim kazın öbür ayağı da öyle değil…

Kimdir bu Dilek Coşkun’un City Contruction Yapı şirketinin 500 bin TL karşılığında şirketin yarısını sattığı Erdal Şaroğlu?

Yazalım efendim…

Erdal Şaroğlu’nun ağabeyi 2018 seçimlerinde 27.Dönem Tunceli Milletvekili olarak Meclis’e giren eski CHP Milletvekili Polat Şaroğlu…

Erdal Şaroğlu sadece ağabeyden yana şanslı değil, eşinden yana da şanslı zira karısı da Bayraklı Belediye bir dönem Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve daha 1 ay önce emekliye ayrılan Tülay Şaroğlu.

Bu arada şirketteki payları satılan Dilek Coşkun, kooperatifte de tasfiye ediliyor ve “Yumuşak geçiş” yapılıyor…

Yeni yönetime giren isim ise Serpil Oltulu… Serpil Oltulu İzmir’in önemli iş karınlarından bir tanesi ve İZSİAD Yüksek Danışma Kurulu üyesi. Tabii ki iş dünyası içerisinde Şenol Aslanoğlu ve Hasan Cengiz ile de yakın ilişkileri olan bir isim…

Evet sevgili okurlarımız siz de kurun bakalım bir kooperatifi şöyle ucundan, veriyorlar mı ballı kaymaklı ihaleleri suyundan size de bir deneyin hele:)))

Boşuna demiyoruz siyaset kurumu tüm ana kadroları ile tıkamış, köhnemiş ve çürümüştür diye. AKP, CHP, MHP fark etmiyor zira aslolan “Millet” değil “Rant kardeşliği”

Ve biz parti, ideoloji, makam, kişi, popülerlik fark etmeden, ideolojik körlük yapmadan yanlışa yanlış demeye ve size acı da olsa sadece gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz.

Gazeteci olarak da, siyasi kimliğimiz ile de…

Bizi okuyan yahut daha sonra okuyacak tüm dostlara bin selam olsun derken floodumuzu klasikleştiği şekli ile bitiriyoruz: “Takdirleriniz beğenilere, beğenileriniz RT’lere yolculuk etsin”

Celal Eren Çelik