Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Amasya’nın Merzifon ilçesinde, Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan 'Evde Bakım Hizmeti Birimi' 130 kişinin evine giderek sağlık hizmeti veriyor. Merzifon’da yatağa mahkûm ya da bakıma muhtaç hastalara hizmet veren evde bakım hizmeti biriminde 1 doktor, 1 sağlık memuru, 2 hemşire ve bir de şoför görev yapıyor.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın, Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılında uygulanmaya başlanan ve ilçede 2011 yılında hizmete giren ‘Evde Bakım Hizmet Birimi’nin yaptığı çalışmalarla hem vatandaşların hem üst birimlerin takdirini kazandığını söyledi.

Belediye sınırları içerisinde ikamet eden hastaların evde bakım hizmetinden faydalanabildiğini söyleyen Aydın, şunları kaydetti: “Hastanemizde yatmadığı halde evde bakıma ihtiyaç duyan yatağa bağımlı hastalara, Evde Bakım Hizmeti Ekibi tarafından sağlık hizmeti veriyoruz.

Hangi hastaların bakıma ihtiyacı olduğu, aile hekimlerimiz tarafından tespit ediliyor. Mesela bu kişi yatağa bağımlı olduğu için hastanın sırtında yaralar açılmış olabilir. Ekibimiz, bu kişilere belirli aralıklarla gidip pansuman yapıyor ya da sonda takılı yatağa bağımlı hastanın hastaneye gelip sondayı yeniletmesi zor olduğu için ekibimiz gidip sondayı, hastayı yormadan evinde yeniliyor ve takibini yapıyor. Bu şekilde hem hastalarımızın tedavilerini aksatmamalarına yardımcı olurken, diğer yandan da sağlık hizmetlerinin sadece hastanelerle sınırlı olmadığını göstermiş oluyoruz.”

Söz konusu hizmetten 130 hastanın faydalandığını belirten Aydın, amaçlarının, bu hizmeti ilerleyen süreçte de artırarak devam ettirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim