MHP Amasya il başkanlığı MHP Amasya il başkanlığı
Amasya’nın Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, 2012 yılında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Ulusal Ajans'a sundukları 6 projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı.

        Kaymakam Geyim, 2012 yılında OKA ve Ulusal Ajans'a toplam 34 proje sunduklarını, 6 projenin hayata geçirildiğini, 11 projenin değerlendirmeye alındığını ve 17 projenin ise reddedildiğini söyledi. Geyim, “2013 yılında da ilçemizi geleceğe taşıyacak projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

        Merzifon Kaymakamlığı tarafından kurulan Proje Koordinasyon Ofisi çalışmalarına devam ediyor. Kurumlar arası bilgi alışverişi ve ortak çalışmaları birlikte yapmayı öngören Proje Ofisi, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile yılın son toplantısını yaptı. Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim başkanlığında bir araya gelen proje ofisi kurum temsilcileri, bilgi alışverişinde bulundu.
Kaymakamlık toplantı salonunda bölgesel ve ulusal çaptaki projeleri değerlendirmek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Geyim, “Proje üretme kabiliyetini artırmak için fikir alışverişinde bulunduğumuz toplantıda, 2013 yılında sunacağımız projeleri de değerlendireceğiz. 2012 yılında çok sayıda önemli projelere imza attık. Merzifon'un Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi'ne (UMEM) dahil edilmesiyle birlikte nitelikli iş gücüne fayda sağladık. Kaymakamlığımız proje ofisi tarafından hazırlanan ‘Sanayi Ortak Kullanım Alanları Projesi' OKA tarafından hibe desteği almaya hak kazandı. Bu kapsamda 50 gencimiz kaynakçı ve endüstriyel kalıpçılık eğitimini tamamladı. Ayrıca yine OKA’ya sunduğumuz projenin kabul edilmesiyle Organize Sanayi Bölgemize atık su arıtma tesisini kurduk. Organize Sanayi Bölgemiz Türkiye genelinde arıtmasını tamamlamış bir statüye kavuşmuş oldu.” dedi. Söz konusu projelerin alt yapı kabiliyetlerini artırdığını belirten Geyim, 2013 yılında eğitim, nitelikli işgücü ve istihdama yönelik projeler üretmeye devam edeceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim