ASKER VEDASI ÖLÜMLE BİTTİ ASKER VEDASI ÖLÜMLE BİTTİ
Ülkemizde bu kadar tarihi yapıyı bir arada  barındıran bu kadar uygarlığa ev sahipliği yapan  tarihi mekanın tanıtımı için yapılanların  iyi olmadığını gözlemledik.
İstanbul ve Antalya Ülkemizin vitrinidir en çok turist ağırlayan bu şehirlerimizi ne kadar iyi tanıtırsak  Türkiye'yi ve Türk Kültürünü yabancılara okadar iyi tanıtacağımzı düşünüyoruz.
Kaleiçini Antalyamzın sembolü haline getirerek çalışmalarımızn diğer şehirlerede ışık tutması temel amacımızdır.Ayrıca ilimizde yerel tarihe karşı farkındalık yaratmak,toplumsal duyarlılığı geliştirmek ve dünya ölçeğinde bir turizm merkezi yapmak  ise diğer amaçlarımızdandır. 
Araştırmamız kapsamında 300 vatandaşla anket yapıldı. Kesik minare çalışmalarını yapan Prof. Burhan Varkıvanç'la röportaj yapıldı. Kaleiçi yazıtlarıyla ilgilenen Yar. Doç. Nuray Gökalp, AKMED Müdürü, Antalya Müzesi ve Kent Müzesinden sanat tarihçileri,  arkeologlar, Hüseyin Çimrin , KALEDER başkanı ile, Kaleiçi gönüllüleri, başkanları ve üyeleri, Kaleiçi sorumluları ,KUDEB, Koruma kurulu, Kaleiçi esnafları, Kaleiçi mahalle muhtarları, vakıflar ve anıtlar birliğiyle görüşmeler yapılmıştır. Elde edilen bulguları, eksik görülenleri, yapılması gerekenleri belediye başkanımız Mustafa Akaydın ile de görüşüp, onunda bu konuda görüşlerini aldık.

TÜBİTAK öğrencileri araştırmaya teşvik etmek için her yıl düzenlenen liseler arası bir yarışmadır.
Bu yıl 44.sü düzenlenecek olan yarışmaya bizde tarih alanından "Her şehir sembolüyle yaşar;Antalya Kaleiçi"projesiyle katılacağız.Bu konuda Antalya halkınında desteklerini beklemekteyiz.
Editör: TE Bilisim