Bir partinin emeği, göz nuru, umutları üzerinden; o partiye aidiyet üzerinden belediye başkanı olacaksın, vekil olacaksın sonra gidip bir başka partiye geçeceksin... 

Bir adamla evlenip çoluk çocuk sahibi olacaksın sonra orayı elde edilen kazanımlarla  terk edip bir başka adamın koynuna gireceksin; bunu bir kadın yapınca f.hişe siyasetçi yapınca da siyasi f.hişelk olur. 

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

Davranışlar sıfatlandırmalar ile güç ve anlam kazanır; vekil veya belediye başkanının partisini değiştirmesini siyasi tercih olarak masumlaştırmak sıfatların namusnu kirletir, genel hale getrir.

Partin yanlış yapabilir, ihanet içinde olabilir; istifan meşru gerekçelere dayanabilir ancak bir vekilin veya belediye başkanının patisinden ayrılmasının namusluca olabilmesi için dönem sonuna kadar bağımsız kalıp gerekirse bir sonraki dönemde istediği partiye geçebilir. Benim seni seçen oyumun gücünü siyasi f.hişeliğinin pzvngi yapamazsın. Dönem sonuna kadar bağımsız kalırsan benim oyumun da kendi makamının da namusunu koruduğun gibi takdir de toplayabilirsin.

Mehmet Soral

Editör: Kerim Öztürk