Herodot Tarihi, MÖ 625 yılına kadar tüm Anadolu'ya İskitler hâkimdi diyor. O halde siz Türkler 1071 de geldiniz sizin yeriniz Moğolistan diye dayatan Batılı ve Yunan tezini niye okuttuk 80 yıldır ve Türk Tarih Tezini okullardan niye kaldırmalarına izin verdik? Sömürge mi olduk Atatürk'ten sonrasında...???
Neden Atatürk’ün ilk incelediği konu Sakalar ve İskitlerdir?..
Niye, Türk Tarih Tezi konuyu Türk-İskit İmparatorluğu başlığıyla anlatmaktadır? ...
Sibirya’dan Çin Denizi’ne, Moğolistan’dan Tuna Nehri’ne, Afganistan’dan Hindistan’a, Azerbaycan’dan, İran’dan Anadolu’ya, Trakya’ya, Mısır’a, Filistin’e kadar uzanan, tarihin gördüğü en büyük konfederasyondu ve bünyesinde çeşitli kavimleri barındırıyordu Sakalar ve İskitler.
Sakalar/İskitler 7 ayrı dilin konuşulduğu Dünya'nın en büyük Turan Devletini kurmuşlardı.
12 Kağan tarafından yönetilen, savaş zamanları en tecrübeli ve başarılı olan ve en az 12 yıllık Kağan tecrübesi bulunan Kağan etrafında birleşip öyle savaşmışlar ve Dünya'da, 3 kıtaya en erken hakim olan bir devlet kurmayı başarmışlardır.
Kadınlar yarı kutsal sayılan İskitlerin, Kamlık İnancında, her kadın en yüksek mertebelere yükselebilir, Hakanlık ve Ordu'ya komutanlık edebilirdi.
Aynı dönem eski Yunan'da ise kadın bugünkü Afganistan'da ki kadın seviyesinde bir sefillik içerisindeydi. O halde bize yıllardır anlatılan antik Yunan uygarlığı aldatmacasına son noktayı koyma zamanı gelmedi mi?...
Eski Çağ Tarihi Uzmanı Bahtiyar Aydın yüksek lisans tezi olan bu çalışmasında, antik Batı ve antik Doğu kaynaklarından yararlanarak İskitleri konargöçer yaşam tarzı, yazısı, beslenme kültürleri, töreleri, inançları açısından inceliyor ve Türklerin ve İskitlerin aynı topluluğa mensup Turani bir halk olduğunu hiç bir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde ortaya koyuyor.
Atlı Çoban Kültürü’ne mensup olan İskitler, pazırık halısı ve altın elbiseli adam gibi üstün nitelikli sanat ürünleri üretmişlerdi.
Ankara’da bir semte İskitler ismini veren büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nun Makedonya gibi Bulgaristan gibi özünü unutmasını istemiyordu...
Bilge Atatürk, Konstanty Borzecki’nin (Mustafa Celaleddin Paşa), La Guerre Moderne (Zamanımız Harbi), ve Osmanlı’nın Türklüğe ehemmiyet vermemesini eleştirdiği ve Sultan Abdülaziz’e 1869 yılında ithaf ettiği Fransızca eseri, ‘”Les Turcs Anciesn et Modernes” (Eski ve Modern Türkler) eserinden, Roma ve Yunan mitolojisinde kullanılan mabut isimlerin esasen Türkçe olduğunu öğrenmesi, yine aynı eserden, Bulgarların, Ulahların, (Mekadonya ve Romanya’nın bir kısmında yaşayanların), Sırp ve Rumların kökeninin Türk olduğunu öğrenmesiyle ve Turo-Aryanizm teorisiyle Avrupa hükümetlerinin, Avrupa Ahalisinin Türklere ırkı düşmanlıklarını azaltılabileceğini görmüştür...
“Türk Devlet Teorisi Ön Türklerin Atlı Çoban Kültürü’yle başlar. ‘Atlı Çoban Kültürü’nde devlet mi olur?’ diye Türkleri hor gören Batılılar, yıllardır un ve nam kazanıp gururlanmak için kendi coğrafyalarındaki arkeolojik kazılarda kendi atalarına ait bir at kemiği aramaktadırlar. O halde bir at kemiginden gururlanma peşinde olan Batılılar neden Türkleri hor görmektedirler... ?!