Amerika, Kürdistan adı altında ikinci İsrail devletini kurmak istiyor. Türkiye'nin bunu engellemesini önlemek için Türk-Yunan savaşı çıkarmanın hazırlığını yapıyor. 

Yunanistan'daki çok sayıdaki üslerinin savaş gücünü artırıyor.

Girit'teki üssün büyütüyor. Güney Kıbrıs'ta üs kurmanın hazırlığını yapıyor.
 
Doğu Akdeniz'deki donanmasını güçlendiriyor.

Kuyruk sokumu mucizesi! Kuyruk sokumu mucizesi!

Bütün bunlar ek olarak iç cephemizi zayıflatmak, kargaşa çıkarmak, devleti zaafa uğratmak ve komşularla iyi ilişkiler geliştirmemizi önlemek için bazı siyasi partileri, STK'ları, medya ve sosyal medyayı kullanıyor. 

Amerika'nın askeri örgütü İsrail giderek güney sınırımıza yaklaşıyor. 

Yunanistan yetkililerinin beyanları giderek savaş çığırtkanlığına dönüşüyor. Askeri botları kara sularımızı her gün ihlal ediyor. Adaları silahlandırıyor. Amerika'dan gelişmiş silahlar ve mühimmatlar alıyor. 

Planlanan Türk-Yunan savaşını önlemenin yolu caydırıcılıktan geçiyor. 

Türkiye, Suriye, Irak,  İran, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, bazı Arap ülkeleri  ve Çin ile ilişkilerini en üst noktaya çıkarmalıdır. İttifaklar Türkiye'yi güçlü kılmanın ve caydırıcı olmanın bir yoludur.

Her kim ki yukarıda saydığım ülkelere karşı ülke içinde düşmanlık oluşturmaya çalışırsa Amerika ve İsrail'e hizmet etmiş olur; bunun bilinmesi lazım.

Güney'den İsrail'in, Batı'dan Yunanistan'ın saldıracağı düşünülerek milli savunmamız şimdikinden çok daha güçlü hale getirilmelidir. Bozgunculara, bölücülere, hainlere göz açtırılmamalıdır. 

İktidarın ve muhalefetin Amerika ve bazı AB ülkelerini hâlâ dost ve müttefik olarak görmesi en büyük zaafımızdır. 

Amerika'nın başını çektiği Batı emperyalizmi bizim ve insanlığın en büyük düşmanıdır.

EYUP S. KARAKAŞ

Editör: Kerim Öztürk