Alanya’daki apart oteller yok oluyor Alanya’daki apart oteller yok oluyor
Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, şehir içindeki kara noktaları tespit ettiklerini, kazaları sıfıra indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Makamında gazetecilere açıklamada bulunan Ahmet Altıparmak, şehirde çok kaza olan bazı kara noktalar bulunduğunu belirtti. Bu noktalarla ilgili sürekli şikâyet aldıklarını aktaran Altıparmak, emniyete buraların tespiti için talimat verdiğini bildirdi. Altıparmak, tespit edilen bu kara noktalar üzerine Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi’nden hocalarla bu noktalar üzerine çalışıldığını kaydetti. Oluşturdukları yapıya Antalya Ulaşım Platformu adını verdiklerini belirten Altıparmak, “Bu platform da bizzat benim başkanlığımda, takip ediyorum. Jandarma, emniyet, büyükşehir, üniversiteden arkadaşlarla bu çalışmayı değerlendirdik. Onlarca kavşak değişti.” dedi.

        İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayarak, elde edilen teknik ve bilimsel veriler ışığında onlarca kavşakta yeni düzenleme yapıldığı bilgisini aktaran Altıparmak, çalışmaların hala devam ettiğini ifade etti. Kazaları asgariye indireceklerini ifade eden Altıparmak, şöyle devam etti: "Ölümlü, yaralanmalı kazalar dikkat ettiyseniz azaldı, inşallah sonlandıracağız. Çok bariz şekilde insan hatasına dayanmadığı sürece fiziksel hataları sıfırlamak gibi düşüncemiz var. Bu konuda işbirliği yapan üniversite, belediye, Karayolları, emniyete teşekkür ediyorum. İyi bir çalışma çıkardı arkadaşlar.”

        "TARİH, EMLAK VERGİSİ İLE AYAĞA KALKIYOR"

        Vali Altıparmak, Antalya genelindeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarını da gazetecilerle paylaştı. Bölgelerindeki tarihi eserleri ayağa kaldırmak isteyen belediyelere Emlak Vergi paylarından kaynak ayırarak destek olduklarını anlatan Altıparmak, örnek olarak Side’deki Apollon Tapınağı’nı gösterdi. Side Belediye Başkanı’nın kendilerine başvurarak destek istediğini anlatan Altıparmak, “Biz de valilik olarak ona gerekli desteği verdik. 800–850 bin liralık destek verdik ve burası ayağa kalktı. Önceden dümdüz bir tarlaydı, şimdi orada bir tapınak ayağa kalktı. Belediye başkanlarımız tarihi, kültürel miraslarımızı projelendirip getirdikleri zaman ciddi destek veriyoruz. İnşallah Antalya’da ayağa kalkmayan tarihi eser kalmayacaktır.”

        Altıparmak, emlak vergisi paylarıyla tarihi ayağa kaldırma çalışmalarının devam ettiğini, halen Korkuteli’ndeki tarihi okulun valiliğin sağladığı kaynakla kütüphane yapıldığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim