Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
 Şalom’un aktardığı bilgilere göre, Musevi Cemaati’nin ev sahipliğini yaptığı geleneksel “iftar yemeği” Darülaceze’de gerçekleşti.
Yemeğe Vali Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Milletvekili Nursula Memecan, AK Parti geçmiş dönem Milletvekillerinden İhsan Arslan, Hukukçu Kezban Hatemi, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkan ve vekilleri de katıldı.

EN UFAK BİR ELEŞTİRİDE BULUNMUŞ DEĞİLLER

Malum, İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırıyla ilgili olarak Yahudi Cemaati’nden şu ana kadar en ufak bir eleştiri açıklaması gelmiş değil.

AKSİNE İSRAİL'İ DESTEKLİYORLAR

Aksine, Şalom adlı yayın organlarında ortada bir “savaş” olduğundan söz ediliyor; daha çok Filistinlilerin İsrail halkına füze attığı ileri sürülüyor.

İŞTE DEDİKLERİ: ORTADA KINANACAK BİR DURUM YOKMUŞ!

Ayrıca, İsrail’in Gazze halkının üzerine bomba yağdırması karşısında neden sessiz kaldıklarıyla ilgili sorular yönelttiğimiz Musevi Cemaati eski Başkanı Silvio Ovedia, ağzındaki baklayı çıkararak, ortada kınanacak bir durum olmadığını söyledi. 

“İSRAİL SALDIRILARININ SEBEBİ VAR”

Ovedia İsrail’in Müslüman katliamını savunarak, “bunun bir sebebinin olduğunu” ileri sürdü ve “Filistinliler hak ediyor” demeye getirdi. Ovedia, yaşanların zulüm olmadığını, karşılıklı eşit şartlarda birbirlerine füze/bomba attıklarını iddia etti.

Vali Mutlu ile AK Partililerin böyle bir ortamda, bu şekilde bir bakış açısına sahip Yahudilerle biraraya gelmesi, birlikte fotoğraf vermesi şaşkınlıkla karşılandı.



MUSEVİ CEMAATİ AK PARTİ İFTARINDA DA BAŞ KÖŞEDE

Öte yandan, AK Parti'nin Salı günü Ankara'da verdiği iftar yemeğine Musevi Cemaati Başkanı ile 17072014nlcub3ztrzn9lyic5iipibspb.jpgHahambaşı'nın da davet edildiği görüldü. Cemaat'in yayın organında bugün, Hahambaşı Rav İsak Haleva ile Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'la iftarda yanyana çekilmiş fotoğrafı yayınlandı. Şalom haberinde "İftar davetinde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, İsrail-Hamas çatışmasına da değindi ve geçmişten alınan acı dersler ışığında İsrail ve Filistin arasındaki sorunların itidal ve sağduyu ile çözmelerinde yarar gördüklerini söyledi." denildi.

Habervaktim.com

Editör: TE Bilisim