Şahingöz: Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmanın gayreti içindeyiz Şahingöz: Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmanın gayreti içindeyiz
Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, 2012 yılında il genelinde 3 bin 635 kişiye evde bakım hizmeti verildiğini söyledi.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz yaptığı açıklamada, evde bakım hizmetinden yararlanabilmek için yüzde 50 ve üzerinde ağır engelli raporunun bulunması gerektiğini belirtti. Akyüz, "Evde bakım hizmeti almak için öncelikle devlet hastanesinden özürlü olduğuna dair rapor alınması gerekiyor. Raporun yüzde 50 ve üzeri olması şarttır. Yine ekonomik yönden de özürlünün yaşadığı evde ikamet eden kişi başına düşen gelir, asgari ücretin 3'te 2 oranını, yani 400 lirayı geçmemesi gerekir." dedi.

Evde özürlü bakım için müracaat eden kişilerin şartlarının uygun olup olmadığının, oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildiğini kaydeden Akyüz, "Komisyon üyelerimiz, özürlü bakımı için müracaat eden kişilerin evlerinde incelemelerde bulunup rapor tutuyor. Tutulan rapor doğrultusunda biz de genel müdürlüğümüze dosyayı gönderiyoruz. Kabul edilirse kişilere evde bakım ücreti ödeniyor. Bize bu hizmetten faydalanmak için müracaat eden bir vatandaşımıza en geç iki hafta içerisinde olumlu ya da olumsuz sonucu bildiriyoruz." diye konuştu.

Yozgat genelinde, evde bakım hizmetlerinin daha kısa sürede sonuçlanması için ilçe kaymakamlıklarında komisyonlar oluşturulduğunu ifade eden Akyüz, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımıza yerinde hizmet vermek ve işlerinin daha hızlı neticelendirilmesi amacıyla ilçelerimizde kaymakamlıklarda komisyonlar kuruldu. Artık vatandaşımız evrak takibi veya müracaat için Yozgat Merkeze gelmiyor, bulunduğu ilçeye müracaat ediyor. Yozgat’ta müracaatlar en geç 2 hafta içerisinde sonuçlandırılıyor. Bizim amacımız, özürlülerimize en kaliteli en sağlıklı hizmeti verebilmek. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Akyüz, müdürlük olarak evde bakım hizmetinin yanı sıra il genelinde 802 aileye de ayni ve nakdi yardımların yapıldığını, bu kapsamda 2012 yılı içerisinde ilde bulunan özürlü ve yardıma muhtaç vatandaşlara 24 milyon 256 bin 405 lira kaynak aktardığını ifade etti.
Editör: TE Bilisim