Yunanistan'da Batı Trakya'daki İskeçe ilinin Mizanlı Köyü'nde yaşayan Türk kızı Ayşe Kadri trafik kazasında hayatını kaybetti. Bir otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybeden genç kız için Batı Trakyalılar sokağa döküldü, polisin tutanakla oynadığı ortaya çıktı.

Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi

Yunanistan'da 19 yaşındaki Türk kızı Ayşe Kadri'ye 3 gün önce polisin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Doğum gününde toprağa verilen genç kızın ölümüne ilişkin açılan soruşturmada polisin olayı gizlemeye çalıştığı ortaya çıktı. 

Batı Trakya Gündem gazetesinin haberine göre, Yunan polis acil sağlık ekibine haber vererek ambulansın gelmesini bekledi ancak kazaya kendisinin sebep olduğu gerçeğini gizleyerek kendini tutanaklara görgü tanığı olarak geçirdi.

HALK SOKAKTA, POLİS GÖZALTINDA

Polisin ifadelerindeki çelişkilere yoğunlaşan emniyet yetkililerinin kısa sürede polis memurunun kazaya sebep olduğunu ortaya çıkartarak polisi gözaltına aldığı bildirildi.

Bu arada Ayşe Kadri’nin ölümüne neden olan polisin tutuklanması için İskeçe şehir merkezinde eylem düzenlendi. İskeçe şehir meydanında toplanan göstericiler ilk olarak İskeçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü ve ''Bu cinayet unutulmayacak. 19 yaşındaki kızın sesi olacağız” diye sloganlar atıldı. 

Emniyet güçleri aleyhine burada da sloganlar atmaya devam eden göstericiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Ayşe Kadri’nin doğum gün olan bugün (14 Aralık) yaşadığı Mizanlı Köyü Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verildiği belirtildi.

Editör: Kerim Öztürk