Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Karadeniz gezisindeki son durağı Maçka'nın yaylaları oldu.
İşadamı Efkan Başkan'ın onuruna verdiği yemeğe katılan Fener Rum Patriği doğaya ve yemeklere hayran kaldı, işadamı Efkan Başkan'ın misafirperverliğini yere göğe sığdıramadı. 


Efkan Başkan, Bartholomeos'u ağırladı
Doğu Karadeniz gezisinin son gününde Maçka ilçesindeki kızlar manastırını ziyaret ederek ibadet eden Bartholomeos, bir basın mensubunun Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili kendisine yöneltilen soruya ‘‘O konulara girmeyelim onlar siyasi’’ şeklinde cevap vererek konuşmaktan kaçındı.

Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana bölgedeki bir çok tarihi mekânı gezen Fener Rum Patriği Bartholomeos, bugün de beraberindeki din adamlarıyla birlikte Maçka ilçesi Kiremitli Köyü’ndeki Kızlar Manastırı’nı ziyaret etti. Dik bir yamacı tırmandıktan sonra manastıra varan Bartholomeos, burada din adamlarıyla birlikte ibadette bulundu. Bartholomeos, harabeye dönen manastır önünde hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmezken, manastır ziyaretinin ardından Hamsiköy’e geçen Bartholomeos, burada bir yayla evinde öğle yemeği yedi.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Basın mensuplarına gezisi hakkında değerlendirmelerde bulunan ve İslam aleminin yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutlayan Patrik Bartholomeos “Gezinti amaçlı buralardayız. Trabzon civarında, Giresun’da ve Gümüşhane’de tarihi mekânları eski kilslere ve manastırları gezmek istedik. Camilere girdik, kiliselere girdik. Bu tarihi mekânları görmek, kurmuş olan dedelerimize dua etmek bir borç ve aynı zamanda büyük bir gurur vesilesidir. Bütün Trabzonlular, Giresunlular, Gümüşhaneliler tarafından sevgi ve hoşgörüyle karşılandık. Bizi en iyi şekilde ağırladılar. Buradan en iyi itibarla ayrılıyoruz. İnşallah seneye 15 Ağustos’ta buluşmak dileğiyle hepiniz hoşça kalınız. Yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı kutluyoruz. Afiyetle, sıhhatle bir bayram daha idrak etmenizi diliyoruz. Allah’ın yardımıyla ‘nice mutlu buluşmalarımıza’ diyoruz” dedi.

 Karadeniz gezisini Trabzonlu iş adamı Efkan Başkan'ın Maçka Hamsiköy'deki yaylasında  onuruna verilen yemekle sonlandıran Bartholomeos, Efkan Başkan'a misafirperverliğinden çok memnun kaldığını ifade ederek, "Çok güzel yerde. Doğanın içinde bizi ağırlayıp yöresel yemeklerinizi ikram ettiğiniz için teşekkür ederiz. Siz bizim için en iyi arkadaşsınız. Bize yaşatığınız bu gün için teşekkür ederim. " ifadelerini kullandı.

Kaynak: 61saat.com


Editör: Kerim Öztürk