Gümüşhane STK’ları, Gümüşhane’yi Giresun’a bağlayan yoldaki köprünün içler acısı haline tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıl çalışmaların başlandığına dair bakan düzeyinde açıklamalar yapılmasına karşın işlerin ilerlemesine anlam veremeyen STK temsilcileri sosyal medya platformları üzerinden yetkililere çağrıda bulundu.

Çamoluk ilçesinin Gücer Köyü girişinde bulunan, ‘Ecel Köprüsü’ olarak anılan ve Gümüşhane’yi  Giresun’a bağlayan tek şeritli köprünün yeniden yapım çalışmalarının geçen yıl başlamasına rağmen köprünün hala aynı durumda olması Gümüşhane STK’larını ayaklandırdı.

Gümüşhane ve Giresun’un bağlantı yolu görevini gören tek şeritli köprü aynı zamanda Giresun'un Çamoluk ilçesi ile Sivas'ın Gölova ilçeleri arasındaki kara yolunun bağlantısını da sağlıyor. Tek şeritli olması nedeniyle birçok kazaya sebebiyet veren köprünün artık çift şeritli olarak yapılacağı 2023 yılının başında duyuruldu.  Üstünden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen sadece ayakları yapılan köprünün bağlantı yollarıyla ilgili bir adım atılmamasına tepki gösteren GÜDAP Başkanı Kamil Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Utanç köprüsü olarak bilinen köprünün ve bağlantı yolların takipçisi olacağız” dedi.

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

“YSE KÖPRÜSÜ DEĞİL, UTANÇ KÖPRÜSÜ”

Gümüşhane’yi büyük şehirlere bağlayan ve adına yöre halkı tarafından ecel köprüsü denilen köprünün şoförlerin korkulu rüyası haline geldiğine dikkat çeken Başkan Koç, “Bölgenin sorunları için değil kendi ikballeri için fotoğraf siyaseti yapanlar yaptıklarınız bu sorunların üstünü perdelemekten başka hiçbir işe yaramamaktadır. Bize içi boş hamasi sözler değil, ilimizi ileriye taşıyacak pratik adımlar atmak gerekmektedir. Gümüşhane Şiran ilçemize girişi sağlayan, Kelkit Çayı (YSE) Köprüsü Seme deresi Gücer köprüsünün ayakları vermiş olduğumuz mücadele sonucu yapılmaya başlandı,  bağlantılı yolları hala neden yapılmıyor” dedi.

Köprüye artık YSE köprüsü değil utanç köprüsü dediklerini kaydeden Koç, “Her yıl birçok kazanın yaşandığı yıllardır yapılmayan Çamoluk, Şiran, Gölova bağlantı yolu olan ve Gücer köyü mevkiinde bulunan utanç köprüsü (YSE köprüsü) olarak bilinen köprünün ve bağlantı yolların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

“VEKİLLERİMİZ VE STK’LARIMIZ OLARAK GEREKENİ YAPMALIYIZ”

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) genel Başkanı Serkan Kaya da, Milletvekilleri ve STK’lara seslendiği açıklamasında, “Bölgemizin kalkınması adına en önemli güzergâh, İç Anadolu ve Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan en kısa yolun köprülerinin, bir an evvel yapılması gerekmektedir. Bu konuda bölge vekillerimiz ve STK’larımız olarak gerekeni yapmalıyız” dedi.

“ YENİ OCAKLAR BATMASIN, CANLAR YANMASIN”

YSE köprüsünün yıllardır ihmal edildiğine dikkat çeken Sabri Şenel İse, “Sivas Gölova,  Giresun Çamoluk ve Gümüşhane Şiran ilçelerinin müşterek bağlantı yolu ve geçiş köprüsü YSE(Ecel köprüsü)ve yaklaşık 40 KM uzunluğunda. Gölova- Çamoluk- Şiran bağlantı yolu, Bayburt’un iç Anadolu ve yurt sathına açılan en kestirme kapısıdır. Yıllardır ihmalin terk edilmişliğin hüznünü yaşıyor. Bu güzergâh trafik kazaları ile nice ocaklar batırdı. Yeni ocaklar batmasın, canlar yanmasın” ifadelerini kullandı.

Köprünün, bölgedeki en önemli yol güzergâhı olduğunu kaydeden Şenel, “Bu yol Doğu Karadeniz’in Akdeniz’e, İç Anadolu ve Orta Doğuya açılan kapısıdır. Dere yoluna birleşen güzergâh acilen yol yatırımı ve ıslahını bekliyor. Yol bölge illerine en kestirme yoldur. Bu yolu Sivas ilçeleri,  Giresun İlçeleri, Gümüşhane ve Bayburt ilçeleri ulaşımı olarak kullanılıyor. Köprü inşaatı yılların mücadelesi sonucu başlamış ama bağlantı yollarına başlamak ve acilen hizmete açmak gerekiyor. Yol her yerde çok çok önemli, bu yol çok daha hayati önemdedir. Bölgede Burası kadar önemli yol güzergâhı yoktur” dedi.

Editör: Kerim Öztürk