Gümüşhane Bayburt yönüne giderken önce Çalık köyünün altından geçerken yüksek karakterli zirve şahsiyet karakter abidesi Mustafa Çalık’ı kısa bir süre önce araçta olan evlatlarıma anlattım.

Bayburt’tan Gümüşhane Köse ilçesi istikametine giderken Salyazı beldesi önlerinde model şahsiyet, manevi önder, ahlakta kemal sahih bir inançta derinleşen iyi amelleri geliştiren, aksiyon adamı, alim vasfını layıkıyla hak eden eski Diyanet İşleri Başkanı bir kaç dönem Gümüşhane milletvekilliği yapan Lütfü Doğan hocamızın acı ölüm haberini aldık.

Lütfü Doğan hocamı yakinen tanımam rahmetli Gümüşhane valisi Ayhan Çevik beyinde katıldığı şehrin kültür merkezinde bir toplantıda gerçekleşmişti.

Çok kıymetli hemşerimiz Avukat Derviş Günday’ın bir meczup tarafından hunharca katledildiği günlerdi. Bu menfur cinayete karşı çıkan etkili bir konuşma yapmıştım. Konuşma bitince sayın valimiz ve hocamız bana çok yakın ilgi göstermişti. Her ikisi de merhum olan bu model insanları çok takdir etmiştim.

Bir kaç günün ardından çok kıymetli hemşerimiz fikir düşünce adamı, milli direncin zirve şahsiyet, siyaset bilimcisi adeta yürüyen tarih kitabı Mustafa Çalık’ın acı ölüm haberini aldık.

Onlarla biz karşı dağların arkasında aynı zirvelerde komşuyduk. Türk milletinin her değerinin yanında Gümüşhane zirveleri gibi dik duran o zirvelere her zaman seyahat edilme referansı oluşturan hayatlarıyla her zaman araştırmaya incelemeye değer rol model olarak uçmağa vardılar.

Gündelik süfli siyasetin akçeli işlerin koltuk ve dünyalıkların peşinden değil hak ve hakikat aşığıydılar.

Türk milletinin değerlerini ölümsüz ruh ve bedenlerine sindirmiş, zifiri karanlıktan geçerken sönmeyen ebedi ışık kaynağı olarak gönüllere kazındılar.

Etrafımızı ve geleceğimizi aydınlatan bedeni fani ruhları ölümsüz insanlar olarak zihinlere gönüllere kazınarak sonsuzluğa yürüdü gittiler.

Türk milletinin ebedi var olma davasının kilometre taşları olarak millet hayatımızda ebedi yerlerini aldılar.

Bazı insanlar ölümleri ile yeniden doğarlar. Gerek Mustafa Çalık Ağabeyimiz gerek Lütfü Doğan hocamız Dede Korkut diyarının Türk milletine armağanı ölümsüz müstesna kişiliklerdir.

Gençlerimizin onları okumaya anlamaya çok büyük ihtiyacı var. Türk milletinin sonsuza kadar var olma misyonu onların hayatlarında gizlidir. Bu keşfi yapmak var olmanın ebedi ayakta kalmanın olmazsa olmaz şartıdır.

Lütfü Doğan hocamız İstanbul Süleymaniye, Mustafa Çalık Gümüşhane Merkez Çalık köyünde sıla diyarı vatanın bağrında kabirlerinde rahat uyusunlar.

Onlar Türk milletinin yol haritasını belirleyecek ölümsüz fikir düşünce ve aksiyon adamları olarak bize ışık kaynağı olmaya devam edecektir.

Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe

Yolunuz yolumuz menziliniz mübarek olsun. Türk milleti sizi asla unutmayacaktır.

Kula kul olmadan uğruna ömür tükettiğiniz değerler karşılıksız sevdanız müşterek modelimiz yol haritamız olacaktır.

Yükselttiğiniz değerler sancağı hiç yere düşmeyecek elden ele gönülden gönüle dilden dile bir kutlu miras olarak devir edilecektir.

Örnek hayatınız düşünceleriniz bize ilham ve Türk milletine miras kaynağı olmaya devam edecektir.

Dede Korkut diyarının iki zirve ismine tekrar Allahtan rahmet dileriz Türk milletinin başı sağ olsun.

Sabri ŞENEL – 7.12.2023 / Gümüşhane

Editör: Kerim Öztürk