Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...

Kütahya  Valiliği  ile Dumlupınar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen  Kütahya şehir merkezinde (Zafer Meydanında) “İnsanlığın Gözyaşı Filistin İçin ”  temalı(Çağrılı) Afiş Sergisinin açılışında  Kütahya Valisi Musa Işın bir konuşma yaptı. Vali Musa Işın  konuşmasında  mazlum Doğu Türkistan Türklerini unutmadı ve onların  dramatik durumunu  şu sözlerle dile getirdi : ” Gazze’de Mazlum  Filistin  halkının nasıl katliama tabi tutulduğunu hepimiz görmekteyiz ve  bu   soykırımı  bütün dünya canlı olarak seyretmektedir. Biz Filistin’i biliyoruz ama Uygur Türkleri en az Filistin halkı kadar büyük bir zulüm ve işkence altındadır. Allah onlarla beraber olsun.” diye konuştu.

Daha sonra Kürsüye gelen  Dumlupınar Üniversitesi ( DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,  ” insanlığa karşı işlenen suçlar sona erene kadar sesimizi yükselteceğiz. Türk devleti ve Milleti olarak  gücümüzün yettiği  kadar zulme karşı çıkmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tören sırasında  Vali Musa Işın’ın yanına gelen Sabahat Özcan isimli bir vatandaş, kendi yazdığı “İsrail-Filistin Savaşı” adlı şiiri okudu. Özcan’ın şiiri sergiye katılan  herkesi duygulandırdı.featured

Kütahya kent merkezindeki Zafer Meydanı’nda açılan “İnsanlığın Gözyaşı Filistin İçin ” temalı  Sergide 17 üniversiteden 34 sanatçı, 41 eserle Filistin’de yaşanan zulme dikkat çeken eserlerini sergiliyor.

MİNNET VE ŞÜKRAN  :  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik insanlık ve soykırım suçlarının adeta unutturulduğu bir süreçte Aziz Devletimizin Kütahya İlimizdeki en yüksek makamını temsil eden  Vali’miz  Sayın Musa Işın Beyefendi’nin   mazlum Uygur Türklerine güç veren  dertli yüreklerine derman ve yaralarına merhem olan bu çok değerli açıklaması için minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendisinden razı olsun. 

Editör: Kerim Öztürk