MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
 Gaziantep’te adaylarını en erken belirleyen parti olan MHP, Büyükşehir ve 8 ilçede tespit edilen adaylarını, düzenlediği törenle kamuoyuna tanıttı. Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP’nin iktidarının hiçbir zaman sol bir parti olamayacağını belirterek, “Bu iktidarın tek alternatifi biziz” dedi.

MHP’nin aday tanıtım toplantısına partililerin ilgisi büyük olunca, bazı partililer ayakta beklemek zorunda kaldı. Genel Başkan  Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı konuşmada iktidara yüklendi. AKP’nin halkın oyunu kendi cebinde gördüğüne dikkat çekerek “Kimsenin oyu, kimsenin ambargosunda değil. Bunu seçimde göreceğiz. Halkımız şunu iyi bilsin ki, bu iktidarın tek bir alternatifi vardır. Bu parti de MHP’dir. Çünkü Türkiye’de yüzde 65 sağ seçmen, yüzde 35 sol seçmen var. Yüzde 35’lik kesim, iktidara gelemeyeceğine göre, Ak Parti’nin alternatifi sadece MHP kalıyor. Biz halkımızın oylarıyla hem yerelde, hem genelde iktidara geleceğiz” dedi. Yalçın, Gaziantep’te aday gösterilecek isimlerin hepsinin kendi alanlarında başarılı, pırıl pırıl isimler olduğunu da ifade etti. MHP İl Başkan Vekili Mehmet Doğan da, bu davaya inanarak yola çıktıklarını belirterek “Kürt bir arkadaşınız olarak bu davaya hizmet ediyorum. Ne mutlu Türküm Diyene” cümlelerini kullandı.

ERZİN “YAŞANILABİLİRLİKTE 58. SIRADA BİR KENT VAR”

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin ise, Gaziantep’in iddia edildiği bir marka bir kent olmadığını iddia ederek “Ortada, yaşanılabilirlik sıralamasında 58. olan bir kent var. Maalesef belediyeler, belediye gibi değil, birer emlak bürosu gibi çalışıyor. İmar tadilatları, bu belediyelerin uzmanlık alanı olmuştur. Bu belediyeleri tekrar halka teslim etmek için geliyoruz” dedi.  Erzin, bu seçimde devletin olanaklarıyla karşılarına çıkan isimlerle yarışacaklarını da söyledi. YSK’nın Bakanların görevlerinden istifa etmelerine gerek olmadığı yönündeki kararını eleştiren Erzin “Devletin tüm imkanlarını da karşımıza çıkartsalar, başarılı olamayacaklar. Halkın gerçek gücü işbaşına gelecek” diye konuştu.

GÜNDÜZ VE AKDOĞAN İLGİSİ

MHP’nin merkez ilçe belediye başkan adayları Burhan Gündüz ve Mustafa Akdoğan’da salondan en çok ilgi gören isimler arasında yer aldı.
Şahinbey Belediye Başkan adayı Burhan Gündüz, 30 Mart sabahında Gaziantep belediyelerinde 3 hilalı dalgalandırmak için yola çıktıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın “Barış Süreci” adı altında Diyarbakır’da Şivan Perver, Barzani gibi isimlerle buluşmasını ibretle izlediklerini söyleyen Gündüz, dış politikada ise tamamen teslimiyetçi bir politika izlendiğine vurgu yaptı.

Şehitkamil Belediye Başkan adayı Mustafa Akdoğan da, alkışlarla geldiği kürsüde, sözlerine “Bugüne kadar başarısız olabileceğim bir işe başlamadım. Bu yolda da hep birlikte başarılı olacağız” dedi. Partililerine seslenen Akdoğan, varsa kırgınlık ve küskünlüklerin sona ermesi gerektiğini belirterek “Çıktığımız bu yolda, küslük çekişen, davasına ihanet etmiş olur. 30 Mart’a kadar topyekûn olacağız. Birlik olacağız. Bir kan ile kurulan partiyiz ve partiden öte bir davayız. Bizim davamız Yüce Türk milletinin davasıdır” şeklinde konuştu.

ADAYLAR KENDİLERİNİ TANITTI

Toplantıda, Oğuzeli Belediye Başkan adayı Sait Kılıç, Nizip Belediye Başkan adayı Ömer Yılmaz, Yavuzeli Belediye başkan adayı Mehmet Karahan, Karkamış Belediye Başkan adayı M.Seydi Yılmaz, Nurdağı Belediye Başkan adayı Hacı Coşkun, Araban Belediye Başkan adayı Kadir Sarıkaya birer konuşma yaparak, kendilerini tanıttı.

SADECE İSLAHİYE KALDI

MHP’nin adayını belirlemediği tek ilçe olan İslahiye’de ise, Ak Parti ve Demokrat Partili bazı belediye meclis üyelerinin salonda bulunduğu anons edildi. Aday tanıtım toplantısının sonunda, Semih Yalçın, tüm adaylara atkılarını elleriyle taktıktan sonra, topluca poz verildi. Toplantıya Genel Başkan Devlet Bahçeli mesaj gönderdi. Salonda, Gaziantep Eski Milletvekilleri Hasan Özdemir ile Ali Özdemir de yer aldı. 

Editör: TE Bilisim