ABD Başkanı Joe Biden, Suriye kaynaklı, Amerikan ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak için ilan edilen "ulusal acil durum" halinin uzatılmasına karar verdi.

Biden, "Özellikle Türk hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri harekat için attığı adımların bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini, DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını" savunarak, Suriye içindeki ve Suriye'yi ilgilendiren mevcut durumun "ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit" oluşturmaya devam ettiğini ileri sürdü.

İNCE: ABD'NİN VARLIĞI TÜRKİYE İÇİN TEHDİT

Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü! Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü!

ABD'nin kararnamesine Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan, "(ABD'nin) söz konusu açıklama müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuyla bağdaşmadığı gibi Suriye'yi bölmeye çalışan terör örgütlerine de cesaret vermektedir. ABD'nin PKK'nın Suriye'deki uzantılarıyla bu ülkede yürüttüğü faaliyetler Türkiye'nin milli güvenliği için olağanüstü bir tehdit mahiyetine sahiptir.'' ifadelerini kullandı. 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de ABD'ye tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, "ABD’ye 10 bin kilometre uzaklıktaki Suriye’deki, Türkiye’nin askeri varlığı nasıl oluyor da ABD’nin ulusal varlığını tehdit ediyor? Erdoğan’ın açıklaması gayet yerindedir: esas ABD’nin Suriye’deki varlığı Türkiye için tehdittir!" ifadelerini kullandı. 

Editör: Kerim Öztürk