Değerli Ümraniyeliler

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün başlatmış olduğu bu mücadeleye Türk milletinin herkesiminin büyük katkısı olmuştur. Bu mücadele döneminde Halide Edip, Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı, Gördesli Makbule Hanım, Halime Çavuş gibi nice kadın kahramanlarımız yanı sıra Hasan Tahsin, Sütçü İmam, Şahin Bey ,Yörük Ali Efe ve nice isimsiz kahramanımız destansı mücadeleleriyle yanan bağımsızlık meşalesine destek olmuşlardır. 

Cumhuriyet Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Cumhuriyetin getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız  dinamizm kazanmıştır.

Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe

Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı korumaktır.

 Bu kutlu mücadele “Kayıtsız ve şartsız, bağımsız bir Türk Devleti kurmak” gibi kutlu bir ülkü ile başlayan, “Ya İstiklâl ya ölüm!” andıyla nihai hedefe ulaşılan bir destanıdır. 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL