Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!

2011’de Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılıp, üç dönem Kayseri Milletvekilliği görevlerini yürüten Halaçoğlu,  MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti’nin kurucu üyelerin arasında yer almıştı, 2018'de gerçekleştirilen 24 Haziran seçimleri sonrası parti yönetimiyle düştüğü fikir ayrılıkları sebebiyle İYİ Parti'den istifa etmişti.

Siyasileri eleştirdi

Yusuf Halaçoglu, 3 Temmuz'da sosyal medya hesabından "Kimi vekillik uğruna dönme dolap gibi, bukalemun vari tavır içine girenleri asla anlamıyorum" diyerek eleştirel tarzda manidar bir paylaşım yapmıştı. Halaçoğlu yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İnsanda bir omurga olmalı"

"Şu dün olduğundan başka şekillere giren, dün söylediğinin tam tersi konuşan, hele hele bulunduğu ortamda kendini inkâr edip, kimi vekillik uğruna dönme dolap gibi, bukalemun vari tavır içine girenleri asla anlamıyorum. İnsanda bir omurga olmalı, dünüyle bugünü aynı olmalı. Yazık." dedi.

Yusuf Halaçoğlu yeni bir parti kurma kararı aldı

Yusuf Halaçoglu'nun bu manidar paylaşımından iki gün sonra, "Son seçimler göstermiştir ki Türkiye’nin yeni bir çıkış yoluna ihtiyacı bulunmaktadır" denilerek parti kurduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Toplumu ayrıştıran, birlik ve beraberliğe sekte vuran mevcut siyaset anlayışını tümüyle reddettiklerini belirten açıklamada Türkiye'nin, geçmişi temiz ve  liyâkatli kadrolara ihtiyacı olduğu söylendi.

Yusuf Halaçoğlu öncülüğünde kurulacak partinin duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin yeni iktidarı için vira bismillah diyoruz"

"Son seçimler göstermiştir ki Türkiye’nin yeni bir çıkış yoluna ihtiyacı bulunmaktadır. Şu anki siyasî partilerle bu çözümün mümkün olmadığı gözükmektedir. Çözümün temelinde güven duyabileceğiniz, geçmişi temiz, özünden kopmamış, sözünün eri olan liyâkatli kadrolara ihtiyaç vardır. Tabii olarak bunun için de sizlerin desteğine ihtiyaç duymaktayız.

Türk milleti, en zor zamanlarda bile çözüm üretmeyi bilmiştir. Toplumu ayrıştıran, birlik ve beraberliğimize sekte vuran mevcut siyaset anlayışını tümüyle reddediyoruz. Sözümüz Var Hareketi olarak, Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU öncülüğünde, Ülkemizde yaşayan bütün insanlarımızı, temel değerlerimize aykırı olmamak kaydıyla “VATANSEVERLİK” çatısı altında, çıktığımız bu kutlu yolda bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz. Her şey Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve vatandaşlarımızın mutluluğu içindir. Türkiye’nin yeni iktidarı için vira bismillah diyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Kerim Öztürk