Zamanlamaya bakarmısınız?

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı Trabzon’un fethini 15 Ağustos 1461 olarak kesinleştirdi. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'un fethinden sekiz yıl sonra Trabzon’u fethetmiştir. Oğlu  Yavuz Sultan Selim Trabzon’da 22 yıl Sancakbeyliği /Valilik yapmıştır. Torunu aynı zamanda Kırım Han'ının torunu Kanuni Sultan Süleyman Han Trabzon'da doğup büyümüştür.  
Trabzon, Allah'ın ismini yüceltme davası olan Kızıl Elma Ülküsü ve   Allah'a teslim olarak Cihad ve Kital emrini yerine getirmek davası olan İ'lay-ı Kelimetullah şuuruyla fethedilmiş ve Türk Yurdu yapılmıştır. 
Trabzon’da bulunan Sümela Manastırı'nda, Hıristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ayin Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiminde yapıldı.  Pontus hayalleri için kendisine  alan açmaya çalışan Patrik Bartelemehos’un Trabzona “ayin yönetme” adı altında provokasyon amaçlı 9. Kez gelişidir!!! Hemde Trabzon’un fethi günü!!! 
Yahu bu ne sabır yetmedi mi tam 9 kez!?.. Zamanlamaya bakarmısınız..
Ne hazindir ki Fener Rum Patriği Bartholomeos’a iş adamı Efkan Başkan tarafından havalimanında ‘Ekümenik Patrik’ yazılı Trabzonspor forması hediye edildi. Hadsiz!.. Hangi sıfatla böylesi provokasyon amaçlı bir eylem gerçekleştirdin? Kimsin sen, kime veya nereye hizmet ediyorsun? 
Ekümeniklik, İstanbul Suriçi'nde Vatikan benzeri bağımsız bir devlet kurup İstanbul’un Hristiyanlaştırılması projesidir.  Lozan ve Türkiye Cumhuriyeti kanunları ile Ekümenik unvanının kullanılması yasaklanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Vali ve Belediye Başkanı, Sayın Cumhuriyet Savcıları kanunlar çiğneniyor neredesiniz?  
Tarihi sur içinde  Fâtih, Yavuz, Kânûnî dâhil bütün padişahlarımızın ve birçok ulema ve evliyâmızın kabirleri var. Sizin himmet ve merhametinize bırakırmıyız sanıyorsunuz…
Trabzonspor camiası, Trabzonspor’a  gönül verenler, Trabzonlular ve Aziz Türk Milleti milli birliğimizi ve dayanışma ruhumuzu hedef alan bu tür sabotajlara ortam hazırlayanlara daha fazla göz yumup  tahammül gösterecek miyiz? Trabzonspor  formasının şerefine leke sürülmüştür. Sultanlarımızın, şehitlerimizin Aziz ve Latif ruhları incinmiştir. Temizlenmelidir..
Şahsımıza karşı işlenen suçlarda öfkemizi yutup  yapılan suçu, hatayı bağışlayabiliriz. Ancak  yapılan hata, suç toplumu ilgilendiriyorsa  doğruyu yanlışı adaletle ortaya koymamız gerekir. Topluma, Millete, Devlete karşı işlenen suçları bağışlamaya kimsenin yetkisi yoktur. Böyle bir suçlu bağışlanacak olursa, daha büyük haksızlıkların yapılmasına göz yumulmuş olur.
Fener Rum Patriği Bartholomeus muhatabın Fatih Kaymakamı’dır..  Haddini bilmiyorsun ama yakın bir gelecekte haddini bildirecekler muhakkak çıkacaktır. 
Sevgi ve saygıyla

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Sevginaz Hamevioğlu

Editör: Kerim Öztürk